Fundația Michael Schmidt a acordat burse, pentru al șaselea an consecutiv, studenților care se pregătesc să devină cadre didactice la clasele cu predare în limba germană

Evenimentul de decernare a burselor Deutsch hat Klasse, prin intermediul programului PIPP (Pedagogia Învățământului primar și preșcolar) – linia germană maternă, a avut loc în data de 20 mai, la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în prezența prodecanului Facultății de Științe Socio-Umane din cadrul Universității „Lucian Blaga”, prof. dr. Daniel Mara, coordonatoarei programului, conf. univ. dr. Liane Iunesch, Benjamin Jozsa, director executiv al FDGR, dr. Josef Karl, membru în Consiliul Director al Fundației Michael Schmidt, și cadrelor didactice din cadrul Programului PIPP, precum și a studenților bursieri.

„Suntem încântați să susținem, pentru al șaselea an consecutiv, studenții care își doresc să devină dascăli de limba germană și să contribuim astfel la decizia lor de a rămâne în sistemul de învățământ din România. Fundația Michael Schmidt se implică de 6 ani în proiecte ce aduc plus valoare educației așa încât viitorul să poată fi clădit pe baza unor piloni stabili, iar programul de burse Deutsch hat Klasse este unul dintre ele. Considerăm că avem datoria de a oferi un exemplu bun, dar și un imbold de a aduce o schimbare generațiilor tinere și încercăm să o facem cu responsabilitate”, a declarat Michael Schmidt, fondatorul şi preşedintele fundației Michael Schmidt.

Începând cu acest an universitar (2018/2019), programul PIPP – linia germană maternă dispune de mai multe locuri bugetate anual, întrucât nevoia de cadre didactice este din ce în ce mai mare iar rezultatele celor care au beneficiat până acum de bursele Deutsch hat Klasse au întrecut așteptările.

Astfel, anul acesta, 19 studenți înscriși în programul de studii PIPP (Pedagogia Învățământului primar) – linia germană maternă din cadrul Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu, au primit burse constând în plata taxelor de studiu pentru anul universitar 2018/2019 din partea Fundației, valoarea programului fiind de aproximativ 10.000 euro.

„Competiția dintre noi pentru note și burse nu mai există, astfel încât ne putem concentra pe importanța informațiilor pe care le primim, care au legătură strânsă cu practica. Astfel reușim să aprofundăm cu adevărat ceea ce înseamnă arta de a fi dascăl și mulțumim cadrelor didactice din acest program pentru comunicarea excelentă și Fundației Michael Schmidt pentru susținerea oferită, care ne ajută să formăm această comunitate frumoasă”, a spus Cornelia Dichel, studentă în anul II și beneficiară a burselor.

Până acum, 77 tineri au beneficiat de burse prin programul Deustsch hat Klasse, iar mai mult de jumătate activează în sistemul de învățământ public din România, fiind învățători și profesori la clasele cu predare în limba germană.

„Ziua de astăzi a fost una specială: m-am bucurat să mă aflu, în calitate de reprezentant al fundației, la ceremonia de acordare a burselor și să observ felul în care studenții bursieri privesc viitorul: cu responsabilitate și cu dorința de a schimba lucrurile în bine”, a mărturisit Josef Karl, membru al Consiliului Director al Fundației, prezent la eveniment.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*