Gara – rușinea Sibiului!

Scările de la intrare în Gara CFR Sibiu care întâmpină turiștii și toți pasagerii care plătesc bilete arată deplorabil, susține Adrian Echert, președintele USR Sibiu.

În iulie 2017, USR Sibiu și deputatul Dan Barna au trimis o adresă cu privire la situația scărilor, în atenția directorului Sucursalei Regionale CFR Brașov și a șefului Stației CFR Sibiu Călători. Conform răspunsului primit, ordinul de execuție a lucrărilor a fost emis în 9 august 2017, urmând să fie finalizate în 30 septembrie 2017. Totuși, în acest moment, scările sunt și mai deteriorate.

foto: USR Sibiu

„Este un exemplu de nepăsare din partea administratorilor ca scările de la intrarea în Gara CFR Sibiu, oraș care va găzdui în 2019 Summit-ul Uniunii Europe și va fi Capitală Gastronomică Europeană, să arate dezolant și să pună în pericol siguranța pasagerilor, precum și să denigreze imaginea orașului. Cât de importantă este siguranța cetățenilor, care trec zilnic pragul Gării CFR Sibiu și imaginea pe care și-o fac turiștii când ajung aici, pentru cei care administrează Stația CFR Sibiu Călători?”, precizează Adrian Echert, președintele USR Sibiu.

Starea precară a scărilor nu trezește, se pare, nici cel mai mic interes pentru directorul Sucursalei Regionale CFR Brașov și nici pentru șeful Gării. „Răspunsul dat la adresă a fost că «s-a demarat lucrarea de remediere a platformelor din piața stației CFR Sibiu», în data de 03.08.2017. Ordinul de execuție a lucrărilor a fost emis în data de 09.08.2017, urmând să fie finalizat în 30 septembrie 2017. Rezultatul: lucrările NU au fost demarate. Nici până în acest moment lucrările nu au început, iar scările s-au degradat și mai mult. Lucrările de remediere necesită o minimă atitudine gospodărească”, arată reprezentanții USR, într-un comunicat de presă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*