Garda de Mediu Sibiu a plantat 100 de salcâmi la Poplaca

Comisarii de mediu ai Comisariatului Județean Sibiu al Gărzii Naționale de Mediu, împreună cu reprezentanții Direcției Silvice Sibiu, oficialitățile locale din comuna Poplaca, profesorii și elevii școlii generale din localitate, și invitați ai Apelor Române – SGA Sibiu și Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, au plantat, vineri, 100 de puieți de salcâm pe un teren din apropierea drumului județean ce leagă comuna Poplaca de Rășinari.

Este vorba despre un teren degradat de la marginea drumului județean, afectat, în ultimii ani, de alunecările de teren. De altfel, potrivit specialiștilor, plantarea puieților de salcâm este soluția cea mai bună pentru terenurile degradate. În total, la acțiune au participat în jur de 100 de persoane. Printre aceștia s-au aflat Constantin Dragomir, comisar-șef al Gărzii de Mediu Sibiu, și primarul comunei Poplaca, Vasile Budin.

„Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în această acțiune. Copiii sunt viitorul și este obligația noastră de a le transmite responsabilitatea pentru protejarea mediului înconjurător. De asemenea, este modul nostru de a sărbători Centenarul“, ne-a declarat comisarul-șef Constantin Dragomir.

La rândul său, Vasile Budin a apreciat că a fost o acțiune binevenită. „Prin parteneriatul cu Garda de Mediu Sibiu trebuie să îngrijim natura și să manifestăm interes major pentru protecția mediului“, a adăugat Budin.

Inițiativă națională

Acțiunea de la Sibiu s-a înscris în cadrul proiectului național „100 pentru 100”, lansat de Garda Națională de Mediu, în parteneriat cu Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA, pentru a marca Centenarul Marii Uniri de la 1918. Proiectul are ca obiectiv plantarea a câte 100 de arbori, ca număr simbolic, în fiecare județ al țării. În total, vor fi plantați minim 4.300 de puieți din specii de arbori adaptate la condițiile din diversele regiuni ale țării în care vor avea loc activitățile de plantare.

„Aniversăm 100 de ani de la Marea Unire printr-o acțiune cu încărcătură simbolică: în fiecare județ, vom planta 100 de arbori care reprezintă cei 100 de ani de unitate națională. În acest sens, cu sprijinul Romsilva, comisariatele județene ale Gărzii Naționale de Mediu vor organiza acțiuni de plantare la nivel local, cu scopul de a motiva publicul larg să se implice în asfel de activități. Cu această ocazie, invităm pe toți cei care doresc să se implice în acest proiect de «înverzire» a României să ni se alăture pentru a dovedi că respectăm natura și valorile noastre naționale!”, a declarat Gabriela Dorojan, comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu. Pe lângă marcarea momentului aniversar, acțiunea constituie un exemplu de responsabilitate față de mediu, care urmărește sensibilizarea publicului larg în ceea ce privește respectul față de natură.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*