Gările mocăniței vor avea umbră la vară. Cei de la ”Cu verdele-n SUS” au plantat copaci

Dacă ați fost vara cu mocănița de pe Valea Hârtibaciului, cu siguranță ați dus lipsa unui loc umbrit, atât în gara Cornățel, cât și în Hosman. Acum această problemă s-a rezolvat, datorită voluntarilor de la Asociația ”Cu verdele-n SUS”, care au plantat tei aurii și platani.

”Acțiunea” de plantare s-a desfășurat sâmbătă, în ciuda vremii nefavorabile, iar voluntarii au dus copacii la destinație cu ciclo-drezina.
”Avem nevoie de copaci în gări, ca să ne putem bucura și de așteptarea mocăniței, nu doar de plimbarea în sine, dar întreținerea liniei și a trenului sunt întotdeauna mai importante, așa că plantarea nu ajungea niciodată în capul listei de priorități.
Noroc cu prietenii de la Cu verdele-n SUS, care s-au și ne-au mobilizat ieri pentru plantarea a patru tei aurii în gara Cornățel și a unui platan în gara Hosman, toți de dimensiuni considerabile! Deși vremea nu a fost chiar ideală, sperăm că le-a plăcut atât plantarea, cât și plimbarea cu ciclo-drezina, cu trenul și experiența din cabina locomotivei. Nouă ne-a plăcut mult compania lor, iar umbra acestor pomi va fi cu siguranță apreciată de turiști, dar și de voluntarii mocăniței, la vară.
Ce fain e când îți sar prietenii în ajutor!”, au transmis reprezentanții Asociației Prietenii Mocăniței, cari care administrează și se ocupă de întreținerea mocănițeide pe Valea Hârtibaciului și a liniilor acesteia.
Foto: Cu verdele-n SUS

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*