Gastronomia din Valea Viilor, apreciată de ministrul Turismului

Sfârşitul săptămânii trecute a prilejuit reîntâlnirea cu gastronomia şi tradiţiile culinare din Valea Viilor, destinaţie turistică de excelenţă, inclusă în patrimoniul UNESCO.

„Mi-a făcut o deosebită plăcere să gust din nou toate bunătăţile gătite de gospodinele de pe Valea Târnavelor, mai exact din Valea Viilor, tocmai aici, în Sibiu, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Mai ales că toate aceste delicii culinare au fost condimentate cu muzică şi dansuri tradiţionale din zonă. Îl felicit pe domnul primar pentru faptul că se implică activ şi face eforturi pentru promovarea obiceiurilor şi tradiţiilor comunităţilor din Valea Viilor, dar şi pentru păstrarea lor”, a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului şi preşedintele PSD Sibiu.

„Ne mândrim cu tradiţiile şi obiceiurile din zona noastră, locul de baştină al marelui compozitor Marţian Negrea, şi tocmai de aceea încercăm să le promovăm pretutindeni. Gastronomia locală, care a fost prea puţin promovată până de curând, este extrem de apreciată de turiştii din toate colţurile ţării şi chiar ale lumii. Acesta este şi motivul pentru care considerăm că aceste gusturi, arome şi savori unice, autentice din Valea Viilor, trebuie păstrate şi făcute cunoscute pretutindeni”, spune Ilie Pinte, primarul comunei Valea Viilor.

Manifestarea „Cultură şi gastronomie locală de pe Valea Târnavelor” face parte din proiectul „Târgul comunităţilor rurale, ediţia a XIV-a”, organizat de Muzeul Astra.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*