Gastronomia locală își dă mâna cu muzica bună

Mozaic Jazz Festival și Eat Local au realizat un parteneriat cu scopul de a oferi participanților accesul la o experiență culinară cu produse din regiunea Sibiului.

Eat Local este o inițiativă locală a Iulianei Maria Labo și a lui Cristian Valentin Cismaru (cunoscuți și pentru evenimentele culinare ale Asociației My Transylvania: Transilvania Gastronomică – Transilvanian Brunch) care promovează micii producători locali și consumul produselor gastronomice cât mai aproape de locul de producție.

„Mozaic – Eat Local este modul prin care am ales, unindu-ne forțele într-o inițiativa privată, să promovăm patrimoniul local și să venim în întâmpinarea titulaturii de Regiune Gastronomică Europeană pe care Sibiul o va deține în 2019, pe de o parte, și de a le oferi participanților ocazia unor experiențe gastronomice și culturale inedite, pe de altă parte”, transmit reprezentanții festivalului, într-un comunicat de presă.

Zona de bar și jam session din incinta Redal Expo, spațiul de desfășurare al festivalului, va găzdui un bufet de unde participanții pot consuma din selecția de produse locale îngrijită de Eat Local. Producătorii locali sunt membri Slow Food și/sau Biocoop Sibiu, iar produsele vor fi însoțite de băuturi de proveniență locală, ca de exemplu berea artizanală 1717, vin și țuică de la producători locali certificați.

Pe lângă experiența culinară de la Redal Expo, vor fi organizate și brunch-uri în diferite zone pitorești din apropierea Sibiului.

Sâmbătă, 11 noiembrie, începând cu ora 11.30, se va organiza un brunch în localitatea Cristian, la 9 km de Sibiu, cu tematica „Slănină și ceapă”, care va include diferite preparate reci, un fel principal, desert și băuturi nealcoolice, toate de proveniență locală. Acest brunch își propune reinterpretarea unor rețete tradiționale săsești din zona de sud a Transilvaniei. Brunch-ul va avea loc în curtea bisericii fortificate din Cristian sau în șura casei parohiale, în cazul în care condițiile meteorologice sunt nefavorabile. Pe lângă faptul că este o experiență culinară deosebită, brunch-ul le permite participanților să afle mai multe detalii despre istoria localității și vor avea ocazia să viziteze biserica, turnul slăninii și turnul clopotniței.

Duminică, 12 noiembrie, de la ora 11.30, va avea loc un brunch organizat în cartierul Gușterița, la 3 km de Sibiu. Evenimentul se va desfășura în curtea bisericii fortificate de pe strada Podului sau în la școala săsească, în funcție de condițiile meteorologice. Brunch-ul cu tematica „Flavours and Sounds of Transylvania” va avea un meniu vegetarian, ce va include preparate și băuturi de proveniență locală. Participanții vor avea ocazia să asiste și la un concert de canto în biserică, cu melodii interpretate în română, engleză, germană și latină. Amatorii de drumeții vor putea face o mică plimbare pe Dealul Gușteriței.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*