Germania se pregătește de cea mai dură formă de carantină

Nemții sperau ca restricțiile adoptate din 1 noiembrie să le salveze Crăciunul, dar nu s-a întâmplat așa.

Germania se pregătește să intre de miercuri în cea mai severă formă de carantină. În landul Saxonia, cel mai afectat de valul al doilea al pandemiei, au intrat în vigoare de luni măsurile care închid totul, inclusiv școlile.

La o zi după mesajul emoționant al cancelarului Merkel, și președintele german s-a adresat națiunii, în termeni cât se poate de serioși.

Frank-Walter Steinmeier, președintele Germaniei: „Dragi cetățeni, cu toții am sperat să ne putem reuni de sărbători, însă virusul nu-și ia gheara de pe noi. Începând de miercuri, viețile noastre private și publice vor fi mai sever restrictionate decât au fost vreodată în istoria Republici Federale Germane. Situația este cumplit de gravă. Ne confruntăm cu mii de morți într-o săptămână și o rată de infectare ce amenință să scape de sub control. Nu putem evita măsuri drastice.”

Spre deosebire de alte țări europene, în Germania, restricțiile impuse la începutul lunii noiembrie nu au avut efectul scontat, conform Știrile PRO TV.

Numărul infectărilor zilnice s-a plafonat la 20 de mii, aducând spitalele din toată țara către limita capacității. De miercuri se vor închide toate grădinițele și școlile, iar părinții vor beneficia de concediu plătit în acest sens.

Chiar în ajun de sărbători, când e cererea mai mare, magazinele și serviciile neesențiale din Germania își vor înceta complet activitatea.

La fel și restaurantele și cafenelele, care încercaseră să ocolească regulile organizând în exterior standuri cu băuturi calde, în special vin fiert – ca substitut al tradiționalelor târguri de Crăciun.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*