Gheorghe Aldea, fostul președinte al CCIA Sibiu, dat în judecată pentru 725000 de Euro

Actuala conducere a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a decis la ședința din 14 martie a Colegiului de Conducere să ia măsuri împotriva fostului președinte al Camerei Gheorghe Aldea.

Într-un comunicat al CCIA Sibiu, se arată că lui Gheorghe Aldea i-a fost retrasă calitatea de membru al Camerei în urma creanței achiziționate de acesta în vaoare de 725 000 de Euro.

„ În urma:

– constatării Colegiului de Conducere a faptului că fostul Presedinte al Camerei a acționat ilegal pentru preluarea conturilor organizației, plata din conturi a sumei de 725.000 de euro, realizarea de depozite bancare, vânzări de valută, cererea de executare silită, cheltuielile de executare și altele

– expunerii că toate actele în discuție sunt semnate personal de d-l Aldea Gheorghe fără a deține drepturi executive, de angajare a patrimoniului sau împuternicirea Colegiului ori a Adunarii Generale

– prezentarii de Consiliul Director a faptului că C.C.I.A. Sibiu a fost atrasă în trei procese civile care vizează creanța cumpărată (complexitatea și riscul acestora fiind prezentate în raportul cu privire la situația juridică a creanței al avocatului Camerei)

s-a hotarat de către Colegiul de Conducere cu unanimitate de voturi atragerea răspunderii civile și penale în ceea ce privește acțiunile fostului președinte Aldea Gheorghe pentru creanța detinută, raspundere care va trebui să cuprindă și valoarea creanței, valoarea dobânzilor, cheltuielile suplimentare generate, și prejudiciul de imagine și financiar să fie recuperate.[…].

Un punct special a fost raportul privind situația companiei deținute de către Cameră, Exposib International Travel S.R.L. unde s-a constatat că fostul Președinte, în timpul exercitării mandatului a transferat activitatea de târguri și expoziții către compania Redal S.R.L. Această companie este de ani buni în posesia bunurilor de o valoare importantă din patrimoniul companiei Exposib International Travel S.R.L. din valoarea de inventar de 617.575 lei care nu se stie în ce bază au fost duse la Redal SRL și sunt folosite pentru realizarea de târguri și expoziții. S-a prezentat faptul că Exposib Internațional Travel S.R.L. a inregistrat un declin major de la afaceri de 334.245 lei si pofit de 47.306 lei in anul 2014 la afaceri de 61.247 de lei si o pierdere de 88.883 lei în anul 2016, în condițiile în care Redal Expo al companiei Redal reprezentate tot de d-l Aldea la C.C.I.A. Sibiu începe activitatea in anul 2015. Din informatiile deținute de Consiliul Director și fotografiile postate pe rețelele de socializare, se pare că inclusiv în perioada 10-13 Martie 2022 au fost folosite și standuri expoziționale aparținând C.C.I.A Sibiu.

În consecință, Colegiul de Conducere a decis cu unanimitate de voturi verificarea și atragerea răspunderii civile și penale (dacă este cazul) de către avocatul angajat al Camerei, în ce bază deține compania Redal S.R.L. aceste bunuri, verificarea prevederilor legii privind concurența neloială, a infracțiunilor de serviciu privind delapidarea și a posibilității ca acțiunile de însușire și folosință de către compania Redal S.R.L. privind aceste bunuri să fie catalogată drept furt din patrimoniul companiei deținute de către C.C.I.A. Sibiu, și recuperarea acestora conform legii” se arată în comunicatul transmis de Camera de Comerț Industrie și Agricultură Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*