Mutare surpriză! Gheorghe Frăticiu a bătut palma cu Ponta

Fostul primar al orașului Avrig și deputat în Parlamentul României, Gheorghe Frăticiu, a intrat în partidul Pro România, condus de fostul premier PSD, Victor Ponta, și Daniel Constantin. Printre fondatorii formațiunii se mai numără foștii miniștri Sorin Cîmpeanu și Nicu Bănicioiu.

Filiala județeană Sibiu a partidului se află în faza de constituire, iar prima mișcare a fost cooptarea lui Frăticiu. „Am decis, acum câteva zile, să mă alătur lui Victor Ponta și echipei Pro România. O echipă de profesioniști, care sunt convins că va demonstra încă o dată că pot asigura o guvernare performantă, coerentă, pentru modernizarea și dezvoltarea României“, a declarat Gheorghe Frăticiu, pentru Mesagerul de Sibiu.

Frăticiu a fost primar al orașului Avrig în perioada 2000 – 2008, dar și viceprimar timp de 10 ani, în mandatele foștilor edili Ilie Stoica și Arnold Klingeis. Totodată, a fost deputat PSD în legislatura 2012 – 2016. După ce și-a dat demisia din PSD, Gheorghe Frăticiu a fost, pentru o scurtă perioadă, membru al Partidului România Unită.

Daniel Constantin a declarat, într-un interviu recent, că acest nou proiect politic nu intenționează să rupă PSD-ul, așa cum se vehiculase. „Sunt câțiva parlamentari care ne-au contactat ei. Nu racolăm. Noi nu am sunat pe nimeni. După dezamăgirea pe care o furnizează și PSD și ALDE, se simte nevoia de o nouă mișcare politică. S-au adunat foarte mulți oameni“, a afirmat fostul vicepremier.

Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*