Gheorghe Frăticiu: „Am foarte mulţi prieteni în Colegiul 5”

 

După aproape 20 de ani în politică, avrigeanul Gheorghe Frăticiu este pregătit să-şi reprezinte colegiul în Camera Deputaţilor

După aproape 20 de ani în politică, avrigeanul Gheorghe Frăticiu este pregătit să-şi reprezinte colegiul în Camera Deputaţilor

Actualmente viceprimar al oraşului Avrig şi cu două mandate de primar la activ, Gheorghe Frăticiu s-a avântat în cursa pentru Parlament. El este candidatul USL în Colegiul 5, pe Valea Oltului, şi speră şi la un scor record. Bazându-se pe faptul că este de-al locului şi că şi-a dedicat întreaga carieră comunităţii din care face parte, social-democratul se aşteaptă la un procent de peste 60 la sută.

 

O figură arhicunoscută pentru locuitorii din Avrig, actualul viceprimar Gheorghe Frăticiu vrea să-şi reprezinte comunitatea în Camera Deputaţilor. El va candida din partea USL în Colegiul nr. 5 – Valea Oltului, care cuprinde oraşele Avrig, Cisnădie, Tălmaciu şi nu mai puţin de unsprezece comune.

 

 

Experienţă în administraţie

 

Având în spate două mandate de primar al Avrigului, Frăticiu se bazează pe oamenii locului, care l-au ales şi l-au suţinut de atâtea ori. „Actualmente sunt viceprimar al oraşului Avrig, am fost primar al acestui oraş, două mandate, candidez pentru că am experienţă în administraţie. Voi fi o portavoce a colegilor mei primari şi viceprimari din Colegiul 5, voi fi şi un reprezentant al profesorilor din acest colegiu, pentru că meseria mea de bază este de inginer-profesor”, promite candidatul USL. Şi fiindcă are susţinători din toate mediile sociale, rezultatul scontat este pe măsură. „Sper să fiu cel dintâi şi să obţin cel mai mare procent la aceste alegeri, dat fiind faptul că sunt de-al locului, cunosc foarte bine colegiul şi am foarte mulţi prieteni în acest colegiu. Mă gândesc la un scor de peste 50 la sută. Eu cred că va fi undeva la 62 la sută”, speră Frăticiu. Iar procentul este confirmat şi de preşedintele PSD, Ioan Cindrea, potrivit căruia cifrele sunt rezultate în urma unor cercetări sociologice.

 

Are „majoratul” în politică

 

După 18 ani petrecuţi în slujba comunităţii avrigene, în calitate de primar şi viceprimar, Gheorghe Frăticiu a decis să facă marele pas şi să candideze pentru un fotoliu de deputat, o decizie foarte importantă pentru viitorul său politic, indifferent de rezultatul votului. „Este un moment deosebit de important pentru mine, cu o mare încărcătură emoţională, un moment de mare responsabilitate. Acest moment, în care mă prezint în faţa alegătorilor în calitate de candidat USL pentru funcţia de deputat al colegiului 5 din judeţul Sibiu, validează o muncă pe care am depus-o timp de aproape 20 de ani, o muncă în folosul oamenilor, pentru oameni. Acest moment îmi oferă o nouă şansă. O şansă care poate fi unică, şansa de a nu sta deoparte, de a fi alături de oameni, de a aduce un pic de speranţă că în jurul meu se poate clădi ceva mai bun, mai durabil. Este momentul de a nu fi un simplu privitor, de a nu rămâne doar un critic pasiv al unui sistem pe care îl blamăm, pe care îl blestemăm cu toţii”, conchide Frăticiu.

 

Idei de reformă

 

Încredinţat de faptul că lucrurile se pot schimba în bine, actualul viceprimar al Avrigului este pus pe fapte mari. „Regimul Băsescu poate fi schimbat. Tot ceea ce a însemnat inechitate şi polarizare socială, jaf din banii publici, protejarea unei mafii şi a unui clientelism care a jecmănit bugetul ţării, poate fi amintire. Este momentul să eliminăm definitiv din viaţa României hoţia, imoralitatea şi cinismul regimului PDL-ist, care a ocupat pe nedrept ţara şi a supus-o la atâtea nedreptăţi şi fără de legi. Trebuie să ne recâştigăm siguranţa socială, siguranţa zilei de mâine. Să avem salarii şi pensii decente, asistenţă socială şi medicală. Să dăm fiecărui om al acestei ţări dreptul şi puterea de a fi simplu cetăţean, ale cărui drepturi câştigate prin munca de zi cu zi sau prin munca de o viaţă sunt respectate”, şi-a exprimat convingerea fostul primar al Avrigului.

 

Avrigean get-beget

 

Născut în 1958 în Avrig, Gheorghe Frăticiu a urmat şcoala generală şi liceul în localitatea de baştină. A absolvit Facultatea de Tehnologia Construcţiilor de Maşini din cadrul Universităţii din Braşov, apoi şi-a completat studiile la Facultatea de Drept „Simion Bărnuţiu” din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu şi cu un master în Managementul Administraţiei Publice în Procesul Integrării Europene. Munca în folosul avrigenilor şi-a început-o în 1984, cand a fost angajat ca şi inginer la SC Mecanica SA Mârşa – Avrig. Apoi, din 1989, a fost inginer-profesor la Grupul Şcolar Industrial Mârşa-Avrig. Cariera în administraţia publică şi-a lansat-o în 1994, când a fost ales viceprimar al oraşului Avrig. Între 2000 şi 2008 a fost primar al oraşului natal, iar din 2008 a revenit pe funcţia de viceprimar.

 

Bazin electoral

 

Colegiul nr. 5 cuprinde oraşele Avrig, Tălmaciu şi Cisnădie, precum şi comunele Arpaşu de Jos, Boiţa, Cârţişoara, Porumbacu de Jos, Sadu, Şelimbăr, Turnu Roşu, Vurpăr, Cârţa, Racoviţa şi Roşia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*