Ghidul Expoziției „Capodopere”. Ce conține

Muzeul Național Brukenthal semnalează apariția Ghidului Expoziției „Capodopere” în care sunt prezentate patruzeci de lucrări de pictură europeană, reprezentative pentru Renaștere, Manierism, Baroc și Rococo (la nord și la sud de Alpi). 

FOTO. Muzeul Național Brukenthal

Descrierile urmăresc evoluția mediilor artistice și impactul evenimentelor istorice asupra acestora, prin evidențierea tendințelor, influențelor și soluțiilor inovatoare care au marcat producția atelierelor de pictură.

De asemenea, ghidul cuprinde o scurtă istorie a expoziției și prezentări ale pieselor de artă decorativă, expuse alături de tablouri.

Alexandru Constantin Chituță, managerul interimar al Muzeului Național Brukenthal a declarat: „Venim în ajutorul publicului dar și al specialiștilor cu apariția primului ghid al capodoperelor din Muzeul Național Brukenthal. Expoziția Capodopere aflată la etajul al doilea al Palatului Brukenthal din Piața Mare cuprinde cele mai valoroase lucrări de pictură, din cunoștințele noastre, fiind cele mai valoroase din țară și totodată cele mai expuse în cadrul expozițiilor internaționale. Acest ghid este de bun augur și este doar un prim pas în cadrul hotărârii mele ca până în luna septembrie să avem cel puțin 10 ghiduri ale unor colecții din cadrul Muzeului Național Brukenthal și un album al Muzeului care se află deja în lucru. Este necesar ca în premieră, după câteva decenii, colecțiile Muzeului Național Brukenthal să fie cercetate și mai ales publicate. Există deja câteva publicații foarte bune tipărite în decursul timpului însă acestea acoperă doar câteva procente din cadrul colecției Muzeului ce astăzi numără peste 1.600.000 piese. Catalogul capodopere vine și cu o cercetare extraordinară și cu o multitudine  de fotografii de la numeroase instituții muzeale din întreaga Europă care adăpostesc lucrări semnate de artiști expuși la Sibiu. O felicităm pe doamna director Dana Roxana Hrib pentru acest demers.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*