Giovanni Aleotti, marele câștigător al Turului Ciclist al Sibiului!

A 12-a ediție a Turului Ciclist al Sibiului a ajuns la final, miercuri, 5 iulie, iar imnul Italiei a răsunat in Piața Mare pentru Giovanni Aleotti, câștigătorul de anul acesta.

Italianul de 23 de ani de la echipa de World Tour, Bora-Hansgrohe, și-a menținut poziția în clasamentul general după victoria din etapa a doua și victoria de ieri din prima semi-etapă, reușind să câștige pentru a doua oară, consecutiv, marele premiu al Turului Ciclist al Sibiului.

A doua semi-etapă din ultima zi s-a desfășurat pe traseul Sibiu-Poiana Sibiului-Sibiu (98,4 km) și a fost câștigată de conaționalul lui Aleotti, Stefano Gandin. Rutierul de  la echipa națională, Cristian Răileanu, s-a clasat foarte aproape de podiumul semi-etapei, acesta reușind sa obțină locul cinci.

Podiumul de la clasamentul general a fost completat de Harm Vanhoucke (Lotto Soudal) și Cian Uijtdebroeks (Bora-Hansgrohe).

În urma rezultatelor de anul acesta, premiul pentru cel mai bun român în clasamentul general i-a fost înmânat lui Emil Dima, ciclistul de la echipa Giotti Victoria Savini Due.

Întrebat ce simte un rutier profesionist atunci când se află în fața unui asemenea public și poartă tricoul roșu pentru cel mai bun român, Dima a mărturisit: „Cu siguranță mă emoționez când sunt aici, la Sibiu, pe podium, dar asta mă și motivează foarte mult să dau rezultate și pe viitor.”

Andrei Rachieru, Student Jurnalism Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*