Goana după voturi

Cinci candidați vizează funcția de rector al Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu.

Concurența pentru funcția de rector este mai acerbă ca niciodată, în condițiile în care prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, care conduce Universitatea „Lucian Blaga” din 2012, nu va mai candida. Tot în premieră, o femeie are șansa de a prelua frâiele instituției.

Cinci cadre universitare, printre care doi prorectori și un decan, s-au înscris în cursa pentru ocuparea funcției de rector al Universității sibiene, pentru un mandat de patru ani (2020-2024).

Cine vrea fotoliul lui Bondrea?

La finalul perioadei de înscriere (15 ianuarie, ora 15), cei cinci care și-au depus dosarele de candidatură, în ordinea depunerii acestora la registratura ULBS, sunt: prof. univ. dr. Daniela Preda, directorul Departamentului de Relații Internaționale și Programe Comunitare, prof. univ. dr. Liviu Mihăescu, de la Facultatea de Științe Economice, prof. univ. dr. habil. Ioan Marian Ţiplic, prorector pentru Programe Academice, prof. univ. dr. Livia Ilie, prorector pentru Strategie Organizaţională şi Financiară, și prof. univ. dr. Sorin Radu, decanul Facultății de Științe Socio-Umane.

Conform calendarului alegerilor, în 16 ianuarie au fost verificate dosarele celor cinci candidați, iar astăzi, 17 ianuarie, pot fi depuse contestații. Validarea candidaților va fi făcută de Senat în 23 ianuarie, iar în intervalul 27 ianuarie – 1 februarie este programată campania electorală, perioadă în care candidații își vor prezenta proiectele de management în facultăți. Punctul culminant al campaniei va fi o dezbatere dintre candidați, programată pentru data de 30 ianuarie. După trecerea tuturor etapelor procedurale, programele celor cinci candidați vor fi postate pe site-ul universității, unde pot fi consultate de toți cei interesați.

În 4 februarie este programat primul tur de scrutin, iar în 6 februarie, turul al doilea, pentru ca, o zi mai târziu, Senatul ULBS să valideze alegerea noului rector al universității. Noul rector va fi desemnat prin votul celor 609 electori.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*