Gorghiu: E suficient timp pentru al doilea tur de scrutin la alegerile locale

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat vineri, la Sibiu, că este suficient timp pentru schimbarea deciziei privind organizarea celui de-al doilea tur de scrutin la alegerile locale şi refuză să ia în calcul faptul că formaţiunea liberală va pierde procesul prin care a dat în judecată Guvernul.

Alina GORGHIU | foto: Mihai Colibaba

Alina GORGHIU | foto: Mihai Colibaba

„11 aprilie, luni, primul termen în procesul PNL împotriva Guvernului, pe tema alegerii primarilor în două tururi. (…) Liberalii vor să demonstreze în instanţă faptul că alegerea într-un singur tur de scrutin al primarilor este neconstituţională. (…) Le spun tuturor că este suficient timp să avem al doilea tur de scrutin la aceste alegeri”, a spus Alina Gorghiu. Întrebată ce va face PNL dacă pierde acest proces, Alina Gorghiu a declarat că refuză să se gândească la scenarii în care instanţa va lua altă decizie decât „aceea a trimiterii excepţiei către Curtea Constituţională”. „Luni vom vedea decizia şi vom avea, desigur, un punct de vedere foarte clar pe această temă”, a mai spus co-preşedintele PNL.

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit, pentru data de 11 aprilie, primul termen al procesului în care PNL contestă Hotărârea de Guvern de organizare a alegerilor locale într-un singur tur de scrutin. Cererea de chemare în judecată a fost depusă pe 9 martie, la Secţia de contencios administrativ a Curţii de Apel Bucureşti. (AGERPRES)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*