Gospodăria Muzeului ASTRA are un nou membru: iapa Gina!

Marea familie a Muzeului Astra s-a mărit cu încă un membru: iapa Gina a văzut lumina zilei joi seara. Anunțul a fost făcut, pe pagina de facebook, chiar de directorul complexului, Ciprian Ștefan.

Foto: Facebook Ciprian Ștefan

”Gina vă spune noapte bună! Noi, bine ai venit în gospodăria Muzeului ASTRA!”, este anunțul făcut de Ciprian Ștefan, directorul Muzeului ASTRA, pe pagina personală de facebok, joi seara. Postarea, însoțită de o poză a Ginei, micuța nou-născută, a devenit repede virală.

Gina este cea de-a doua iapă din marea gospodărie a Muzeului Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, cealaltă fiind mama sa, Dorina. Cele două sunt, dealtfel, singurele exemplare cabaline care fac parte, deocamdată, din marea familie a muzeului sibian.

”Gina și mama sa, Dorina, sunt ținute în grajdul gospodăriei din Maramureș și primesc cele mai bune îngrijiri. Când Gina va crește, o va ajuta pe mama sa la muncile traiționale ale câmpului, dar și la celelalte activități de agement, cum ar fi plimbările cu trăsura sau cu sania din muzeu”, explică Cosmin Călinescu purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA. Muz

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*