”Gradina din curtea școlii” de la Valchid va avea și solariu. Legumele cultivate vor ajunge la sătenii care au nevoie de ele

Copiii de la școala din Valchid vor cultiva în grădina din curtea școlii legume pentru oamenii în vârstă și pentru cei nevoiași. În plus, în solariul modern care este în curs de amenajare, vor cultiva și căpșuni savuroase de care se vor bucura chiar ei.

La Valchid, elevii de la școala din localitate învață să cultive legumele pe care le consumă. În grădina din curtea școlii va fi amenajat și un solariu, unde cei mici vor cultiva legume care vor fi oferite oamenilor în vârstă și celor nevoiași din comunitatea locală. Pe lângă ceapă, ridichi, salată și spanac, vor cultiva și căpșuni, toate bio.

”Gradina din curtea școlii de la Valchid va avea curând și un solariu modern dar și straturi cu căpșuni pentru elevi. După ce va fi gata vom semăna legume care vor fi oferite oamenilor în vârstă și celor nevoiași din comunitatea noastră. E un proiect la care ținem foarte tare și suntem convinși că cei mici vor fi încântați să muncească și să ofere produse sănătoase celor care au nevoie de ele. Săptămâna viitoare vom planta ceapă, ridichi ,salata și spanac. Și mai e ceva ….toate vor fi bio”, a explicat Nicu Lazăr, primarul comunei Hoghilag, de care aparține satul Valchid.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*