Grădinița de pe Siretului, de opt ani în șantier

Aproximativ 885.000 de lei va costa finalizarea proiectului de extindere și modernizare a grădiniței nr. 5. Investiția trebuia realizată în perioada 2008-2010, dar a pornit cu stângul. Abia acum sunt șanse ca lucrările să fie reluate.

gradinita 5

Lucrarea de extindere și modernizare a grădiniței cu program prelungit nr. 5 a fost contractată în anul 2008 de către unitatea de învățământ, prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, urmând să fie finanțată de la bugetul de stat. Contractul a fost încheiat cu firma locală Geltsch Construct SRL, iar șantierul a început în august 2008, cu termen de execuție estimat la 24 de luni. Însă, când lucrarea era pe jumătate făcută, grădinița nu a mai primit fonduri de la bugetul de stat, iar în 2012 constructorul a intrat în procedură de insolvență. „Serviciul Public de Administrare a Unităților de Învățământ nu a avut posibilitatea legală să intervină în acest proiect, fiind finanțat din alte fonduri. După ce lucrarea a fost blocată din motivele expuse mai sus, Primăria Sibiu a făcut demersuri la Instituția Prefectului pentru a debloca situația, fără succes însă. După aprobarea Programului Național de Dezvoltare Locală, Primăria Sibiu s-a implicat în continuarea proiectului, având în acesta o bază legală pentru a prelua lucrarea“, a precizat Mirela Gligore, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Sibiu, pentru Mesagerul de Sibiu.

Se caută un nou constructor

Așa se face că, în 2015, Consiliul Local a alocat fonduri pentru actualizarea proiectului tehnic, iar anul acesta s-au aprobat bani pentru finalizarea lucrărilor de mansardare, realizarea finisajelor interioare și exterioare, amenajarea instalațiilor electrice, sanitare și termice și instalarea scării de urgență pentru clădirea în care funcționează această unitate de învățământ. Procedura de achiziție a fost deja promovată, data deschiderii ofertelor fiind luni, 7 martie. Valoarea estimată a acestor lucrări este de 885.000 lei.

„Menționăm că Serviciul Public de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar împreună cu conducerea grădiniței nr. 5 au luat toate măsurile necesare pentru ca actul educațional să se desfășoare în condiții bune în această perioadă“, susține Gligore

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*