Gradul de îndatorare al Sibiului, „fake news” de Baia Mare

Gradul de îndatorare al municipiului Sibiu este estimat pentru 2019 la 9,41 la sută.

La solicitarea Mesagerului de Sibiu, reprezentanții municipalității sibiene au infirmat declarația primarului Cătălin Cherecheș, de la Baia Mare, potrivit căruia Sibiul ar fi atins gradul maxim de îndatorare, de 30 la sută. „Calculul și raportarea gradului de îndatorare al municipiului Sibiu se realizează trimestrial. Gradul de îndatorare al municipiului Sibiu în data de 31.12.2018 a fost de 12,92%, nici jumătate din maximul permis de legislație, adică 30%. Gradul de îndatorare estimat pentru 2019 este și mai scăzut: 9,41%”, a precizat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Astfel, se aproximează că Primăria Sibiu va rambursa anul acesta 27,85 milioane de lei pentru creditele contractate până în prezent. Pentru anul 2020, gradul de îndatorare al Sibiului este estimat la 8,46 la sută, iar, în eventualitatea în care Primăria nu va mai apela la nici un alt împrumut în anii următori, proiecțiile bugetare arată că îndatorarea publică va scădea sub 1 procent în anul 2032.

„Baia Mare are la această oră cel mai mic grad de îndatorare dintre municipiile reședință de județ, acesta fiind de 5%, în timp ce orașe precum Sibiu, Cluj Napoca, Oradea sau Brașov au atins maximul de îndatorare de 30%”, a afirmat recent Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*