Grecia, Canada și Elveția pe podiumul concursului Vox Artis 2018

În perioada 25 – 28 septembrie a avut loc la la Sibiu, în cadrul Sibiu Opera Festival, ediția cu numărul X a concursului de canto „Vox Artis”.

Tineri artişti de pe întreg mapamondul au concurat în faţa unui juriu compus din personalităţi ale scenei lirice internaţionale. Concursul se va încheia astăzi, 28 septembrie, cu concertul de Gală al Laureaților. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de dirijorul Juan Cantarell din Spania.

Leah Gordon

Artiști din 14 țări au fost prezenți timp de patru zile la Sibiu pentru a participa la ediția a X-a a Concursului de Canto ”Vox Artis”. Premiul I nu s-a acordat la această ediție, așa că premiul II a fost atribuit ex aequo sopranei Stella Kavvadia (Grecia) și sopranei Leah Gordon (Canada). Premiul III a fost acordat lui Roger Krebs (bas) din Elveția. Premiul pentru operetă a fost câștigat de Jenny Sandelin din Finlanda, cea care a obținut și Premiul Special ”Irina Bossini”. Au mai fost acordate 3 premii speciale “Opernsänger Studio Vienna” – Leah Gordon (Canada), Gheorghe Cibotaru (Rep. Moldova) și Andreea Bălan (România). Premiul special “Filarmonica de Stat Sibiu” a fost acordat Stellei Kavvadia și constă într-un concert alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu. Revista ”Melos”, reprezentată de criticul muzical Costin Popa, a acordat două premii speciale: Franciska Volșik (România) și Gheorghe Cibotaru (Rep. Moldova).

Stella Kavvadia

Concursul Internațional de Canto ”Vox Artis” reprezintă o platformă de manifestare artistică și de afirmare scenică a tinerelor talente din domeniul muzicii de operă și este organizat de către Filarmonica de Stat Sibiu în parteneriat cu ”Artcor Artists Agency” (Viena).

Laureații ediției din acest an vor susține astăzi un concert de gală la Sala Thalia, cu începere de la ora 19, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu condusă chiar de președintele juriului, dirijorul spaniol Juan Cantarell. Programul serii cuprinde compoziții semnate de G. Verdi, W.A. Mozart, G. Puccini, J. Strauss, Fr. Lehar, G. Rossini și A. Dvořák.

Membrii juriului:

  • Președintele concursului: Juan CANTARELL – dirijor, director muzical Burgopera Productions & International Operafestival Hunedoara Lirică (Spania)
  • Angelo TADDEO – consultant artistic Opera Caroline (SUA) / Toledo Opera (SUA)
  • Warcislaw KUNC  – dirijor, General Manager Opera Baltycka (Polonia)
  • Theodore CORESI – ArtCor Artists Agency, profesor la Universitatea de Muzică Oradea (Austria)
  • Costin POPA – critic muzical, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor (România)

Sibiu Opera Festival este un eveniment organizat de Filarmonica de Stat Sibiu cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu. Acţiune cofinanţată de Primăria municipiului Sibiu.

Biletele pentru acest concert pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.kompostor.ro și de la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, str. Cetăţii nr. 3-5), între orele 10,00-12,00 și 13,00-16,00. Prețul unui bilet este de 30 de lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenți și pensionari.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*