Grecia își închide frontierele terestre noaptea. Ce trebuie să știe toți românii

Mișcare de ultimă oră în Grecia. Guvernul elen a închis, pe timpul nopţii, frontierele terestre ale ţării călătorilor şi a impus o serie de măsuri sanitare de urgenţă pe mica Insulă Poros, situată în apropiere de Atena, unde au fost depistate recent peste zece cazuri de coronavirus.

Capitala Greciei a decis această măsură joi, în urma unei creşteri a contaminărilor cu noul virus chinezesc. Doar frontiera cu Bulgaria a rămas deschisă pe parcursul nopții.

O  restricție de circulaţie pe timpul nopţii vizează de asemenea baruri şi restaurante până la 17 august, iar târguri şi pieţe deschise au fost interzise.

Săptămână de conștientizare pentru greci

Țara a anunţat miercuri o ”săptămână de conştientizare”, înăsprind măsurile sanitare în urma unei creşteri puternice a contaminărilor, în contextul în care măsuri de precauţie au fost impuse deja în toată ţara în urmă cu câteva zile. Astfel, reprezentanții din sănătate au hotărât, săptămâna trecută, obligativitatea purtării măştii în toate locurile publice închise şi au restrâns – până la 15 august – vizitele la aziluri de bătrâni şiîn alte instituţii în care se află persoane vulnerabile. Căsătoriile, botezurile şi înmormântările au fost limitate la adunări de 100 de persoane, iar târgurile au fost anulate.

Aceste decizii intervin în contextul în care Grecia se confruntă cu o creştere importantă a contaminărilor de câteva săptămâni.

Sursă: Antena3

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*