Greenpeace aduce soarele în Piața Mare

Pe 9 octombrie, Greenpeace România va amplasa un soare uriaș în Piața Mare din Sibiu, pentru a semnala importanța energiei regenerabile, curate.

Evenimentul face parte din campania „Energy Citizens“, prin care Greenpeace susține o descentralizare a producției de energie națională și pledează ca fiecare cetățean sau întreprindere mică ori medie care dispune de surse de energie regenerabilă, sau plănuiește să investească în acestea, să aibă parte de susținere și să poată contribui la dezvoltarea infrastructurii energetice naționale. Scopul campaniei este în conformitate cu ținta propusă la COP21, de a limita încălzirea globală cu 1,5 grade Celsius, atingând pragul de zero emisii între 2030 și 2050.

De ce la Sibiu?

Acțiunea de luni va începe la ora 12, în Piața Mare, unde voluntarii și activiștii Greenpeace vor amplasa 12 raze pentru a forma Sun of Sibiu. „Vom avea și o remorcă solară pentru încărcarea telefoanelor și laptopurilor participanților, iar coordonatorii de campanii Greenpeace vor fi acolo cu informații complete despre funcționarea trailerului, dar și despre campaniile Greenpeace din domeniul energiei. Am ales Sibiul pentru a transmite un mesaj de susținere cu privire la angajamentul pe care președintele Klaus Iohannis l-a luat, în numele României, prin semnarea acordului climatic de la Paris. De asemenea, evenimentul are loc în contextul participării țării noastre la Conferința Climatică de la Bonn, Germania, din 6-17 noiembrie, prilej pentru România să rămână angajată pe drumul cel bun prin acțiuni ferme și ambițioase, care vor limita efectele schimbărilor climatice“, arată Carla Donciu, din partea Greenpeace România.

Greenpeace a organizat prima acțiune de acest tip la Paris, în timpul discuțiilor pentru semnarea acordului climatic, și mai recent la Barcelona, pentru a reaminti de promisiunile făcute prin semnarea acordului din 2015.

Evenimente similare vor avea loc în mai multe orașe europene în săptămâna 4-8 octombrie, când au loc dezbateri legislative esențiale pentru viitorul energiei regeberabile și implicit pentru limitarea încălzirii globale. În România, evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*