Greu de angajat! Al doilea concurs pentru șefia Spitalului Județean Sibiu

Consiliul de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu organizează cel de-al doilea concurs pentru ocuparea postului de manager al unităţii medicale.

„Ne dorim ca interesul să fie cât mai mare şi la concurs să participe cât mai mulţi candidaţi, întrucât este vorba despre o funcţie cu o mare responsabilitate în care este nevoie de calitate, implicare şi dedicare, iar concurenţa este benefică. Este esenţial ca activitatea medicală a celei mai importante instituţii medicale din judeţ să fie organizată corespunzător, să fie concentrată pe pacienţi şi toate nevoile acestora, pornind de la investigaţii şi tratament până la condiţiile în care are loc actul medical. Ne preocupă siguranţa tuturor celor care beneficiază de serviciile medicale, siguranţa personalului, dotarea materială, resursa umană, aspecte care ţin de un management efficient“, a declarat Cornel Benchea, preşedintele Consiliului de Administraţie al spitalului şi preşedintele comisiei de concurs.

Benchea a ocupat, de asemenea, şi postul de manager al SCJU Sibiu, până la terminarea mandatului şi din motive personale nu a mai dorit să continue în această funcţie, potrivit Agerpres.

Calendar

Candidaţii interesaţi vor putea efectua o vizită în cadrul spitalului în data de 9 august, între orele 9,00 şi 14,00, sub îndrumarea directorului medical al spitalului pentru a se informa cu privire la problemele de la faţa locului, potrivit comunicatului de presă. În 31 august, până la ora 15,00 este termenul limită pentru depunerea dosarelor de înscriere şi a proiectelor de management. În 21 septembrie se va termina procedura de concurs pentru funcţia de manager al SCJU Sibiu.

Director interimar

În prezent, SCJU Sibiu este condus de Robert Fotache, un manager interimar desemnat de Consiliul Judeţean. Anterior, cel mai important spital public din judeţul Sibiu a fost condus de managerul interimar Florin Neag, numit tot de Consiliul Judeţean, cel care a câştigat prin concurs postul de manager al Spitalului de Psihiatrie din Sibiu, unde este în prezent.

La concursul organizat în iunie, niciuna dintre cele trei candidate nu a reuşit să promoveze concursul. Printre ele s-a numărat şi Liliana Coldea, cea care a fost ultimul manager desemnat prin concurs, dar care a demisionat la cererea fostului vicepremier Raluca Turcan, acuzat de Ministerul Sănătăţii de management defectuos în timpul pandemiei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*