Grindeanu, în solda lui Carabulea | EXCLUSIVITATE

Numele primului ministru Sorin Grindeanu, căruia strada îi cere vehement demisia în aceste zile, nu ar trebui să-i fie străin magnatului Ilie Carabulea. Reporterii Mesagerului au aflat legătura dintre Grindeanu și la fel de controversatul om de afaceri din Sibiu.

Un fost șofer sibian de cursă lungă, Ilie A., își amintește de tânărul student Sorin Grindeanu din Timișoara anilor ’90. Conform spuselor pensionarului de 70 de ani, studentul Grindeanu câștiga pe atunci un ban de buzunar tocmai de la controversatul magnat sibian Ilie Carabulea.

Grindeanu lua comision pentru clienții aduși

Legătura de afaceri a celor doi era extrem de folosită de transportatorii vremii. Pentru a ocupa locurile din autocarele ce transportau călători în Europa, se apela la tineri care „racolau“ posibilii clienți. Exact acesta era și job-ul lui Grindeanu. Tânărul primea 10 procente pentru fiecare client adus curselor Atlassib.

Bani de buzunar în studenție

„Erau doi astfel de tineri la Timișoara. Unul era de la Sibiu, din Ruși, pe nume Florin, student la medicină veterinară, și altul era student la Timișoara – Sorin Grindeanu. Florin și Sorin erau tineri și erau prieteni. Pe atunci, un bilet de Germania costa cam 90 de mărci. Ei aveau comision de 10 la sută, deci cam 10 mărci de persoană adusă. Plecam spre Germania din Sibiu sau din București și opream la Timișoara, unde unul dintre cei doi aducea lista cu pasageri și banii încasați. Nu câștiga mult, avea cam zece clienți pe săptămână. Dar făcea și el 100 de mărci să aibă de distracții”, povestește fostul șofer care s-a retras la pensie întrun sat de pe valea Hârtibaciului.

Carabulea nu recunoaște

Fostul angajat al lui Carabulea susține că nu este singurul șofer din Sibiu care se întîlnea cu Sorin Grindeanu. Însă, același timp, angajații de la Autogara Atlassib din Timișoara nu ne-au putut da astfel de relații, considerând că astfel de informații sunt confidențiale. Întrebat de reporterul Mesagerului de Sibiu despre colaborarea cu actualul prim ministru, magnatul Ilie Carabulea a reacționat dur, afirmând că nu are nimic de declarat.

Familia și studiile lui Grindeanu

Amândoi părinții lui Sorin Grindeanu au fost profesori la Liceul Pedagogic din Caransebeș. Nicolae Grindeanu, tatăl premierului, a fost director al Colegiul Național „C. D. Loga” și inspector școlar general al județului Caraș-Severin, funcție din care a fost destituit de Sorin Frunzăverde. Totodată, Nicolae Grindeanu a fost președintele PSD Caransebeș și este în prezent consilier județean din partea PSD la CJ Caraș-Severin. Sorin Grindeanu este absolvent al Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Matematică, Secția Informatică (1992–1997), apoi, timp de un an, a urmat studii aprofundate, specializarea Baze de Date. În 1999, a avut o bursă Tempus pe o perioadă de trei luni la Universitatea din Bologna, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul Educația adulților la Institutul für Erwachsenenbildung din Frankfurt, Universitatea din Aveiro și Universitatea Beckett din Leeds. Sorin Grindeanu a absolvit în anul 2013 un program postuniversitar de formare și dezvoltare profesională în domeniul Științe Militare, Informații și Ordine Publică – Academia Națională de Informații.

În partid din ’96

A intrat în politică în noiembrie 1996, când a devenit membru al PDSR. Doi ani mai târziu, în octombrie 1998, a devenit vicepreședinte al Organizației de Tineret a PDSR Timiș, iar în decembrie 2001 – vicepreședinte al Tineretului Social Democrat Timiș. A fost membru în Biroul Executiv Județean al PSD Timiș (din octombrie 2002), membru în Consiliul Național al TSD (din noiembrie 2002) și președinte executiv al Organizației Județene a PSD Timiș (din decembrie 2003). La alegerile din 2012, a obținut un mandat de deputat de Timiș din partea Partidului Social Democrat, funcție din care a demisionat la 30 iunie 2016, pentru a ocupa funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș. Între 17 decembrie 2014 și 15 noiembrie 2015 a fost ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale, în Guvernul Ponta 4. În decembrie 2014, după începerea urmăririi penale împotriva lui Titu Bojin, Grindeanu a devenit președinte interimar al filialei PSD Timiș. În data de 19 iunie 2015 a fost ales președinte al PSD Timiș. După alegerile locale din 2016 fost ales președinte al CJ Timiș în urma unui protocol de colaborare încheiat între PSD, PMP și ALDE.

Principiile lui Grindeanu. Înainte și după

În calitate de parlamentar, Grindeanu a fost co-autor la 35 de inițiative legislative privind Codul Fiscal, dialogul social, Codul Muncii, funcționarea asociațiilor de proprietari, insolvența persoanelor fizice, legea energiei și a gazelor, contractele de credit pentru consumatori. El este și unul dintre susținătorii propunerii referitoare la castrarea chimică a persoanelor acuzate de pedofilie.Alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 au fost câștigate de PSD, care a obținut majoritatea relativă în Parlament, cu 45,67% din voturi la Senat și 45,47% la Camera Deputaților. După victoria social-democraților la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, președintele Iohannis a refuzat prima propunere din partea PSD pentru funcția de premier, Sevil Shhaideh, astfel că a fost înaintat numele fostului ministru Sorin Grindeanu. Pe 30 decembrie, Grindeanu a fost desemnat în fruntea Guvernului. Prima decizie majoră luată în această poziție este promovarea grațierii și a modificării Codului Penal.

One Comment

  1. suspect de periculos!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*