Grup infracţional specializat în evaziune fiscală, destructurat de poliţiştii sibieni de la Crimă Organizată

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Sibiu, Alba Iulia şi Bucureşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, au efectuat 12 percheziţii domiciliare pe raza județului Sibiu și a altor judeţe, la persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.

În fapt, s-a reţinut că, în perioada 2011 – 2014,  reprezentanţii unei societăţi comerciale din municipiul Sibiu, împreună cu reprezentanţii a 12 societăţi comerciale din ţară şi străinătate, societăţi cu comportament de firme fantomă, au acţionat în mod coordonat în cadrul unei grupări infracţionale, în scopul obţinerii de beneficii materiale în mod fraudulos prin deduceri ilegale ale taxei pe valoare adăugată.  sens în care au creat. S-a stabilit până la acest moment, un prejudiciu de aproximativ 16.300.000 de lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată dedusă de către societatea comercială din municipiul Sibiu, pe baza facturilor fictive, care nu au la bază operaţiuni reale.

Deşi cunosc metodele „şmecherilor”, autorităţile abia reuşesc să facă faţă fenomenului de evaziune fiscală

Din cercetările efectuate, a rezultat că a fost creat un sistem complex de operaţiuni fictive de vânzări şi achiziţii între societăţile în cauză pentru crearea aparenţei existenţei unor operaţiuni care, în fapt, nu corespund în realitate, cu scopul de a crea în mod artificial taxă pe valoare adăugată, deductibilă în favoarea societăţii comerciale cu sediul în municipiul Sibiu, cu consecinţa diminuării obligaţiilor de plată privind taxa pe valoare adăugată bugetului de stat.

comunicat IGPR: În vederea soluţionării cauzei, la data de 13.06.2017, s-au efectuat un număr de 12 percheziţii domiciliare la imobilele folosite de către mai multe persoane bănuite că fac parte din grupul infracţional organizat, dintre care 5 percheziţii în municipiul Sibiu şi 7 pe raza municipiului Bucureşti şi localităţilor învecinate.

Astăzi, la sediul D.I.I.C.O.T. Sibiu – Biroul Teritorial Sibiu, urmează a fi aduse 18 persoane (suspecţi şi martori), pentru audiere şi luarea măsurilor legale care se impun.

La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*