Gusturile Verii – evenimentul gustos al lunii august

Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană și Masters of Flames Culinary Division organizează în perioada 9-11 august în Piața Mare a Sibiului Gusturile Verii, un eveniment dedicat gastronomiei locale în care sibienii și turiștii sunt invitați să savureze numeroase preparate specifice sezonului estival.

În cadrul celor 3 zile participanții vor putea descoperi gastronomia locală exprimată printr-un show de bucătărie ciobănească autentică și pe cea internațională realizată de către Chef Marius Rafa, Restaurantul Pop Up în care invitatul special al evenimentului, Celebrity Chef Giorgio Diana împreună cu mai mulți maeștri bucătari, ospătari profesioniști și somelieri vor pregăti zilnic în fața publicului câte un meniu Fine Dining compus din 5 feluri. Sibienii și turiștii pot participa la aceste degustări, înscriindu-se la tragerea la sorți disponibilă pe site-ul sibiugastronomia.ro la rubrica Gusturile Verii.

Punctul culminant al evenimentului va fi în ziua de sâmbătă, 10 august 2019, când echipa Masters of Flames va realiza un record național inedit: cel mai mare proțap pe care se vor prăji simultan 16 carcase de oaie! Proțapul va avea o lungime de 30 metri liniari, va fi alimentat cu aproximativ 500 kg de cărbune, iar în jurul lui va găti o echipă formată din 20 de bucătari.

Piața Mare va fi animată de prezența producătorilor locali de produse alimentare, bere artizanală și vin local. Producătorii locali care doresc să participe pot să contacteze organizatorii la adresa contact@sibiugastronomia.ro. Serile vor fi animate cu muzică românească de calitate: vineri, 9 august 2019, începând cu orele 21,00 va concerta formația Compact B, sâmbătă, 10 august 2019, începând cu orele 21,00 va concerta formația Iris, iar duminică, 11 august 2019, începând cu orele 21,00 va concerta formația Cargo. Gazda evenimentului va fi Liana Stanciu.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Masters of Flames Culinary Division și este co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu. Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană este gestionat de un Consorțiu format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*