Guvernul organizează seria de dezbateri „România Centenară” în nouă centre universitare

Guvernul organizează în perioada 20 ianuarie – 16 martie 2017 seria de dezbateri „România Centenară” în nouă centre universitare, cu scopul principal al semnării unui parteneriat pentru Centenar, cu accent pe cultură și educație, între universități, Academia Română și Executiv.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, demersul vine în continuarea apelului național lansat în septembrie 2016 de către Departamentul Centenar în vederea centralizării proiectelor propuse de autorități locale și universități în vederea pregătirii, organizării și desfășurării manifestărilor, a acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului Marii Uniri (1918-2018) și al Primului Război Mondial.

Parteneriat

„Scopul principal al seriei de dezbateri „România Centenară” este semnarea unui Parteneriat pentru Centenar, cu accent pe cultură și educație, între universități, Academia Română și Guvernul României, care să reprezinte o garanție pentru obținerea unor progrese notabile, până la 1 decembrie 2018, în realizarea celor mai importante inițiative de marcare a Centenarului. Se au în vedere propunerile trimise de universități, Academia Română și autoritățile locale către Departamentul Centenar la sfârșitul anului 2016″, se arată în comunicat. Prima dezbatere va avea loc pe 20 ianuarie 2017, la Constanța, și va fi găzduită de Universitatea ‘Ovidius’.

În toată ţara

„Vor urma apoi Iașul (27 ianuarie 2017, Universitatea ‘Al. I. Cuza’), Suceava (2 februarie 2017, Universitatea ‘Ștefan cel Mare’), Cluj-Napoca (9 februarie 2017, Universitatea ‘Babeș-Bolyai’), Alba Iulia (16 februarie 2017, Universitatea ‘1 Decembrie 1918’), Sibiu (23 februarie 2017, Universitatea ‘Lucian Blaga’), Arad (2 martie 2017, Universitatea ‘Vasile Goldiș’), Timișoara (9 martie 2017, Universitatea de Vest). Seria de dezbateri ‘România Centenară’ se va încheia la Universitatea din București, pe 16 martie 2017”, potrivit comunicatului.

Inițiativa se înscrie în programul de guvernare 2017-2020 cu privire la marcarea Centenarului Marii Uniri și face parte din setul de acțiuni de pregătire a ‘Forumului României Centenare’, care urmărește să-i reunească pe reprezentanții autorităților centrale și locale, pe cei ai mediului academic și cultural, precum și pe cei ai societății civile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*