„Harap Alb” și „Capra cu trei iezi” reinterpretată încheie luna ianuarie la Teatrul Gong

Unul dintre cele mai premiate spectacole de la Sibiu revine pe scena Teatrului Gong, sâmbătă, 26 ianuarie, de la orele 11:00 și 18:00, și duminică, 27 ianuarie, de la ora 11:00.

„Harap Alb” / foto: Paul Băilă

„Harap Alb” este povestea maturizării unui băiat în timpul unei călătorii inițiatice în care învață să-și facă prieteni, să găsească soluții pentru situații complicate, să aibă încredere în oameni și să deosebească binele de rău. Spectacolul lui Gavriil Pinte vizualizează povestea așa cum a fost ea scrisă de Ion Creangă, personajele sunt create din hârtie și lemn, iar schimbările de decor și costume se fac la vedere, sub ochii copiilor. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Lucia Barbu, Leo-Nora Băcanu, Mircea Corcoveanu, Daniela Dragomir, Jenő Major, Gabriela Mitrea, Raluca Pavel, Angela Páskuy și Adrian Prohaska. Spectacolul are o durată de aproximativ o oră și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

„Eine Ziege, ein Wolf und drei sympathische Zicklein” / foto: Dragoș Dumitru

Ultima joi din fiecare lună este rezervată, ca de fiecare dată, spectacolelor în limba germană. Construit într-un decor din cuburi, ce își schimbă forma și utilitatea pe parcursul acțiunii, spectacolul „Eine Ziege, ein Wolf und drei sympathische Zicklein” reinventează „Capra cu trei iezi” a lui Ion Creangă și o plasează într-un spațiu contemporan. „Am transpus bine-cunoscuta poveste într-un spațiu al jocurilor pe calculator, apelând ca imagine scenică la Minecraft, un joc foarte în vogă în rândul copiilor de azi”, a declarat Simona Vintilă, regizorul spectacolului.

Producția de la Sibiu se constituie dintr-o serie de răsturnări de situație dintre cele mai comice, legate prin mai multe momente muzicale, într-un ritm antrenant și savuros. Actorii Hansel Andrei, Jenő Major, Angela Páskuy, Adrian Prohaska și Claudia Stühler folosesc pretextul acestui joc pentru a creiona o lecție importantă despre aparențe, dar mai ales despre cât de important e ca cei mici să își asculte părinții. Scenografia și muzica spectacolului poartă semnătura lui Zsolt Fehérvári, și respectiv Alex Halka, iar machiajul este realizat de Luci Preda. Prezentat în limba germană, cu supratitrare în limba română, spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani. Reprezentația va avea loc joi, 31 ianuarie, de la ora 18:30.

Accesul publicului la oricare din spectacole se face pe baza biletelor puse în vânzare online prin teatrulgong.ro sau la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00. Prețul unui bilet la oricare din spectacole este 9 lei, tarif unic.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*