Hattrick pentru Mani Lettenbichler

Pilotul german Manuel Lettenbichler câștigă Red Bull Romaniacs pentru a treia oară și îl egalează la titluri pe francezul Cyril Despres.


Ultima zi la Red Bull Romaniacs. 6:45, undeva în apropiere de Gura Râului, aproape 500 de concurenți se pregătesc pentru startul ultimei zile a celui mai dur raliu de hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs. După 4 zile de concurs, majoritatea sunt epuizați, secați de puteri din cauza caniculei și nu își doresc altceva decât să treacă linia de finish.

Manuel Lettenbichler of Germany celebrating during prize giving ceremony of FIM Hard Enduro World Championship 2021 Stop 4 – Red Bull Romaniacs in Sibiu, Romania on July 31, 2021

La finalul celei de-a treia zile de concurs, germanul Manuel Lettenbichler conducea clasamentul general la o distanță de 21 de minute și 11 secunde în fața sudafricanului Wade Young și la aproape 30 de minute în fața spaniolului Mario Roman. Ultima zi a început cu câteva porțiuni de traseu rapide, alternate cu câteva urcări și coborâri extrem de tehnice, în service point-ul de la Arena Platoș niciunul dintre ei nu părea foarte obosit. A doua parte, însă, le-a adus tuturor aminte că la Red Bull Romaniacs nu știi niciodată ce te așteaptă după colț. Antifreeze și Wolfnest, două dintre secțiunile semnătură, au adus pe toată lumea cu picioarele pe pământ și au crescut nivelul de adrenalină pe ultimii kilometri. După un an de pauză, finishul Red Bull Romaniacs a revenit în locul consacrat, în Dealul Gușteriței, ultimul mare obstacol pentru rideri înainte de finish. Și încă ce obstacol, un singur pilot reușind să urce dealul în concurs, canadianul Trystan Hart.

Mani Lettenbichler câștigă pentru a treia oară Red Bull Romaniacs și îl egalează pe francezul Cyril Despres. Singurul sportiv din istorie cu mai multe titluri este Graham Jarvis, cu 6 la activ, însă, din păcate, britanicul s-a accidentat la finalul zilei secunde și a fost nevoit să își abandoneze cursa spre titlul cu numărul 7. Letti este urmat pe podium de Wade Young, câștigător în 2018 și de spaniolul Mario Roman.

„Sunt atât de bucuros, nici nu vă pot explica. Au fost patru zile foarte grele, cele mai grele de până acum, iar ritmul a fost nebun de-a dreptul. Vreau să împart premiul ăsta cu Graham, în primele două zile am mers aproape tot timpul împreună și cred că o bună parte din ritmul acesta intens i se datorează lui”, spunea Mani Lettenbichler la finalul cursei.

Eveniment special la clasa Bronze. Expert în trial, Pol Tarres a produs anul acesta imposibilul, reușind să încheie traseul clasei Bronze pe o motocicletă Yamaha Tenere 700, bolid de aproape 200 de kilograme, foarte dificil de manevrat pe traseele de hard enduro. În această dimineață, Martin Freinademetz a pornit pe urmele lui Pol Tarres, să vadă cu ochii lui cum o asemenea motocicletă face față traseelor întortochiate pregătite prin munți. „Sunt norocos că sunt în viață după cursa pe care am făcut-o în urma lui”, a spus Martin Freinademetz, cu zâmbetul pe buze, după sosirea lor în service point-ul de la Arena Platoș Păltiniș. Incredibilă reușita lui Tarres.

Câștigătorii Red Bull Romaniacs 2021

Clasa Gold

1st – Manuel Lettenbichler (KTM)

2nd – Wade Young (Sherco)

3rd – Mario Roman (Sherco)

 

Clasa Silver

1st – Nick Fahringer (USA)

2nd – Toni Mulec (SVN)

3rd – Jamie Lewis (UK)

 

Clasa Bronze

1st – Artem Kuncevich (BLR)

2nd – Bogdan Marian Buțiu (ROU)

3rd – Ágúst Már Viggósson (ICE)

 

Clasa Iron

1st – Tjaša Fifer (SVN) – devine a doua femeie care câștigă o clasă la Red Bull Romaniacs

2nd – Raffael Panzeri (SUI)

3rd – Timo Hermlin (EST)

 

Clasa Atom

1st – Dmitry Akhmanaev (RUS)

2nd – Roman Kurbatov (RUS)

3rd – Danny Melvin (USA)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*