Hudea și Mărginean s-au remarcat în weekend

Cele două speranțe ale atletismului din județ, medieșencele Alexandra Hudea și Iulia Mărginean, s-au remarcat la concursurile desfășurate în weekend. Hudea a terminat a 7-a în finala probei de 3000 de metri de la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Slovenia, în timp de Iulia Mărginean a câștigat proba de 10 kilometri de la „Beiuș Running Day”. Tot în weekend, sibianca Tabita Teușan (20 de ani – legitimată la CSM Timișoara) a câștigat Cupa României în proba de 800 metri plat.

Alexandra Hudea a reușit să prindă finala probei de 3000 de metri (foto/facebook)

Atleta medieșeancă Alexandra Hudea a încheiat pe locul 7 în proba de 3000 metri plat în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European. „Ne doream o medalie dar astăzi (nr – ieri) nu a fost să fie“, a  recunoscut antrenorul Vasile Ibășfălean.

Cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) a avut loc în perioada 4-30 iulie în localitatea Banska Bistrica din Slovacia. Competiția a cuprins 10 discipline sportive, România deplasând o delegație formată din 92 de sportivi. „Municipiul Mediaș a fost reprezentat de atleta Alexandra Hudea din clasa a X-a Științe Sociale de la Liceul Teoretic „Axente Sever“. Sportiva pregătită de antrenorul Vasile Ibășfălean a reprezentat România in finala de 3000 de metri. Alexandra a încheiat cursa în 10 minute, 3 secunde și 69 de sutimi, și chiar dacă nu a terminat pe podium, a avut o prestație care îi dă speranțe pentru competițiile care urmează până la finalul acestui an.“, a transmis Liceul Teoretic „Axente Sever“.

România a încheiat a XVI-a ediție a FOTE la atletism pe locul al 12-lea, cu șapte medalii (una de aur, trei de argint și trei de bronz).

Reamintim, tânăra noastră atletă obținuse un loc 5 la Campionatul European de juniori, la începutul lunii, în Ierusalim, când a terminat cursa în 9 minute 41 secunde și 71 de sutimi. De această dată a scos un timp mai slab, însă peste acel 10:07,50 de luna trecută cu care a urcat pe podium la Campionatele Balcanice.

Iulia Mărginean a câștigat concursul de la Beiuș

Iulia Mărginean a câștigat proba de 10 kilometri la Beiuș (foto: facebook)

Tot ieri, Iulia Mărginean a câștigat proba de 10 kilometri din cadrul celei de-a 3-a ediții a concursului de alergare „Beiuș Running Day”. Tânăra atletă de la CSȘ Mediaș și-a îmbunătățit astfel performanța de anul trecut, când a sosit a treia. A trecut prima linia de sosire la feminin în 41 de minute și 3 secunde. Sportiva a fost felicitată de Liceul „Axente Sever“, unde este elevă în clasa a XII-a, la fel ca Bogdan Varga, locul 7 la Beiuș. „La această competiție au participat 2 sportivi ai Clubului Sportiv Școlar Mediaș la categoria 18-34 de ani. Este vorba de Iulia Mărginean din clasa a XII-a Științele Naturii intensiv Engleză și de Bogdan Varga din clasa a XI-a Instructor Sportiv. Cei doi atleți au luat startul la proba de 10 kilometri.

Iulia Mărginean, care a participat și la ediția de anul trecut, atunci când s-a clasat pe poziția a treia, și-a depășit această performanță și a terminat proba pe primul loc, în 41 de minute și 3 secunde. În ceea ce-l privește pe Bogdan Varga, acesta a încheiat concursul general pe locul al 7-lea, dar a fost primul atlet dintre cei cu vârsta de 16 ani care a trecut linia de sosire.

Îi felicităm pe atleții noștri pentru aceste rezultate care le dau un tonus bun în perspectiva altor concursuri sportive din această  vară.“, a transmis Liceul „Axente Sever“ Mediaș.

foto: facebook

Tot în weekend, sibianca Tabita Teușan (20 de ani – legitimată la CSM Timișoara) a câștigat Cupa României în proba de 800 metri plat, cu timpul de 2 minute, 7 secunde și 11 sutimi.

foto: facebook/Atletism Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*