Iarna vine mai devreme. La Salonul Internațional de Artă Fotografică

Fotoclubul Orizont vă invită la o expoziție desfășurată ȋn cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente culturale tradiţionale ale Sibiului: Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu, ediția a 18-a.

”The Story – Poveste de iarnă” prezintă o colecție de fotografii a artistului Balási Csaba. Creaţia sa fotografică, întreaga activitate desfăşurată de-a lungul anilor, a fost răsplătită, mai recent, de Federaţia Internaţională a Artiştilor Fotografi, care i-a desemnat titlul de maestru.

Iubitorii de fotografie sunt așteptați sȃmbătă, 14 octombrie, la ora 12:00, ȋn sala de expoziții a Primăriei municipiului Sibiu, să admire peisajele de iarnă. Impresionează tonalitatea cristalină şi totodată diafană,  limpezimea și fermitatea adâncă a compozițiilor. Calmul, răbdarea şi imaginaţia lui Balási Csaba se transpun cu eleganţă în toate aceste tulburătoare şi proaspete scântei ale materiei. În fotografiile sale, lipsa culorilor este plăsmuitoare de poveste, în care lumina difuză nuanţează efectul static, de linişte al formelor, dând viață siluetelor hibernale. Ne surprind imaginile în care „albul” şi „negrul” vieţuiesc în măreţia înălţimilor.

”Succesiunea anotimpurilor marchează ritmul vieţii, ilustrează mitul eternei întoarceri, simbolizează alternanţa ciclică şi veşnica reîntoarcere. Sunt anotimpuri care trezesc plăcerea să le învingi şi să te bucuri de ele. Iarna este ademenitoare nu doar în poveste, parcă ar vrea să ne vorbească aceste  imagini, ci şi-n realitate… Aşa îţi explici, că un artist dotat şi experimentat ca Balási Csaba, a făcut din acest anotimp un subiect care i-a adus titlul suprem în arta fotografică”, declară organizatorii.

Evenimentul este organizat de Fotoclubul ORIZONT şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu şi este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria municipiului Sibiu şi Consiliul Local Sibiu și este patronat de Fédération Internationale de l’Art Photographique (FIAP), Global Photographic Union (GPU), Royal Photographic Society (RPS), Images Sans Frontière (ISF), Image Colleague Society International (ICS), International Union of Photographers (IUP), Asociaţa Artiştilor Fotografi din România (AAFR).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*