Icoana făcătoare de minuni de la Sihăstria Putnei a fost adusă la biserica Spitalului TBC din Sibiu

Credincioșii din Sibiu și din împrejurimi au posibilitatea să se închine, până miercuri, 24 octombrie, la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

Icoana a fost adusă miercuri, 17 octombrie, la Biserica „Sfântul Ierarh Nectarie” din curtea Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu. Lăcașul de cult este deschis în fiecare zi, în intervalul orar 8.00 – 21.00. În fiecare zi vor fi oficiate slujbe religioase.

„Parohia noastră este prezentă aici de 20 de ani și luptăm împotriva bolilor și durerilor și ne alăturăm ostenelii și jertfei medicilor din spitalul de boli pulmonare, o jertfă cunoscute cu adevărat doar de Dumnezeu. Este o luptă pe viață și pe moarte, în fiecare zi, pentru a salva vieți și pentru a te lupta cu bolile care ucid. Luptăm împotrvia patimilor pentru că ele sunt rădăcina bolilor, iar această icoană are harismele ei, pentru că este un dar care nu ne aparține nouă, ci este de la Dumnezeu”, a spus preotul Cătălin Dumitrean, de la biserica amintită.

Icoana este la Sibiu în aceste zile cu binecuvântarea ÎPS Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Ea a fost dăruită Mănăstirii Sihăstria Putnei de către o familie evlavioasă din comuna Putna și se află la închinare în partea stângă a naosului Bisericii „Bunavestire” a acestei mănăstiri. De-a lungul timpului, se spune că icoana a făcut numeroase minuni celor care au cinstit-o și s-au rugat Maicii Domnului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*