Identitatea Centrului Chinologic Sibiu, furată pe Facebook

O pagină de Facebook care pretinde a aparține Centrului Chinologic ”Dr. Aurel Greblea” din Sibiu a adunat peste o mie de like-uri și urmăritori, iar alte mii de persoane s-au etichetat aici că ar fi vizitat Centrul Chinologic. Conducerea instituției avertizează că respectiva pagină nu are nicio legătură cu Centrul Chinologic și că vor fi făcute demersuri către administratorul rețelei Facebook pentru a remedia situația.

Pe pagina de facebok denumită ”Centrul Chinologic Sibiu” postează persoane care par să aibă legătură cu instituția sibiană. Este vorba despre persoane care par să fi făcut stagii de pregătire aici, sau chiar simpli muncitori care au lucrat în incinta instituției. Pagina, clasificată drept ”Afacere locală”, a fost creată în 2011, are la ora actuală peste 1.160 de aprecieri și urmăritori și peste 2.000 de persoane care susțin că au vizitat locația.

Cu toate acestea, conducerea Centrului Chinologic ”Dr. Aurel Greblea” din Sibiu avertizează că această pagină NU APARȚINE prestigioasei instituții sibiene. ”Pagina de facebook menționată nu aparține Centrului Chinologic <<Dr. Aurel Greblea>> Sibiu și nu este utilizată de către unitate pentru promovarea activității instituției. Pentru a se alinia prevederilor Lgii nr. 544 din 2011 privind liberul acces la informații de interes public, Centrul Chinologic Sibiu are o pagină de internet proprie, respectiv https://centrulchinologic.ro”, a declarat, pentru Mesagerul de Sibiu, Comisarul-Șef de Poliție Leonard-Claudiu Bîlă, desemnat Director Înlocuitor la Conducerea Centrului ”Dr. Aurel Greblea” din Sibiu.

De asemenea, directorul instituției a declarat că vor fi luate măsuri imediate pentru a remedia problema. ”Vă informăm că vom face demersurile necesare administratorului rețelei Facebook în vederea stabilirii circumstanțelor utilizării datelor instituției și remedierii acestor neconformități”, continuă Comisarul-Șef de poliție Leonard-Claudiu Bîlă.

Conducerea centrului Chinologic Sibiu explică și de ce instituția nu folosește rețelele de socializare pentru a-și promova activitatea, așa cum procedează alte instituții ale Ministerului Afacerilor Interne, sau chiar Ministerul. ”Referitor la promovarea activității instituției, acest lucru se realizează prin intermediul specialiștilor în comunicare, dar fiind caracterul unic al obiectului de activitate al instituției noastre, precum și faptul că Centrul Chinologic Sibiu este singura unitate care asigură reproducția, creșterea și dresajul câinilor de serviciu pentru toate structurile Ministerului Afacerilor Interne.”, explică Comisarul-Șef de poliție Leonard-Claudiu Bîlă, desemnat director Înlocuitor la Conducerea Centrului ”Dr. Aurel Greblea” din Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*