„Identități: diversitate culturală și integrare”, teme dezbătute la ULBS

Academicieni, cercetători și specialiști din diverse localități din România, dar și din alte 14 țări au participat, vineri, la conferința științifică intitulată „Identități: diversitate culturală și integrare”, găzduită de Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu.

 

În cadrul proiectului „Sibiu-Capitală Universitară Europeană” inițiat de Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2022, a avut loc conferința științifică intitulată „Identități: diversitate culturală și integrare”.

Evenimentul s-a desfășurat în data de 21 octombrie la Universitatea ”Lucian Blaga” și a reunit academicieni, cercetători și specialiști din diverse localități din România, dar și din Grecia, Ucraina, Mare Britanie, Italia, Olanda, Norvegia, Spania, Peru, Kosovo, Canada, Portugalia, Kenya, Japonia și Albania.
Temele abordate au inclus, printre altele, comunicare interculturală, migrația și criza refugiaților, integrare și aculturație, mișcări sociale, valori europene, mediere culturală, comunicare și schimbări comportamentele, educație interculturală, impactul pandemiei Covid-19 asupra mediilor diverse din punct de vedere cultural.
Prezentări au avut loc în format hibrid, atât fizic în sală, cât și online.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*