Ilie Mitea, pomenit la șase luni de la trecerea în neființă

ÎPS Laurențiu a oficiat, ieri, slujba de pomenire a fostului prefect Ilie Mitea.

Din soborul de preoți au făcut parte protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, precum și protopopul de Săliște, Petru-Toader Damian. La slujba religioasă oficiată la mormântului regretatului Ilie Mitea au fost prezenți familia, rudele și apropiații, veniți să se roage pentru odihna sufletului celui care le-a fost soț, tată sau prieten.

La sfârșitul pomenirii, mitropolitul Ardealului a vorbit despre datoria pe care o avem de a ne ruga permanent pentru cei răposați. „O datorie sfântă ne leagă pe noi de cei plecați dincolo și ea are la temelie dragostea care ne-a legat și care continuă spiritual. De aceea nu se termină totul chiar și aici în lumea aceasta cu înmormântarea. Suntem aici într-un loc impresionant și când ne amintim de momentele de tristețe pe care le-am petrecut cu cei dragi ai noștri plecați dincolo ne întristăm, dar făcând slujba de pomenire la mormântul celui plecat și văzând o mulțime de cruci și ascultând slujba care este de fapt una a Învierii, avem nădejdea în ajutorul și mângâierea venite de la Dumnezeu”, a subliniat ierarhul.

Ilie Dumitru Haralambie Mitea a trecut la cele veșnice pe 21 iunie, într-un cumplit accident rutier petrecut în zona Dealu Negru.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*