Ilieşiu anunţă că a câştigat definitiv procesul cu ANI

Senatorul PSD de Sibiu, Sorin Ilieşiu, a câştigat definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, început cu peste doi ani în urmă, potrivit unui comunicat al parlamentarului social-democrat.

Sorin ILIEȘIU

Sorin ILIEȘIU

„Prin decizia nr. 1118 din 8 aprilie 2016 dată de Completul de judecată nr.4 de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, senatorul PSD Sorin Ilieşiu a câştigat definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate care îl declarase incompatibil în urma unui raport eronat de evaluare emis la data de 12 martie 2014. După ce raportul a fost contestat de senatorul Ilieşiu, Curtea de Apel Bucureşti i-a dat câştig de cauză în septembrie 2014. Agenţia Naţională de Integritate a făcut recurs, dar, prin decizia definitivă din 8 aprilie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a respins ca nefondat”, se arată în comunicatul transmis de către senatorul PSD, citat de Agerpres.

Ilieşiu precizează că a fost apărat în această cauză de către avocatul Lucian Bolcaş.

Senatorul PSD Ilieşiu, fost membru PNL, a fost declarat incompatibil de către ANI la scurt timp după ce acesta a cerut: demisia preşedintelui PNL Crin Antonescu – pentru că acţionase pentru ruperea Uniunii Social Liberale votate masiv de electorat -, şi înlocuirea lui cu fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu. Ca urmare, la propunerea lui Crin Antonescu, senatorul Ilieşiu a fost exclus din PNL, se mai afirmă în comunicatul menţionat.

ANI stabilise că Sorin Ilieşiu a fost în incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 – 11 februarie 2013 pentru că ar fi deţinut, simultan, funcţia de senator şi calitatea de administrator la SC Video Dialog SRL.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*