Iluminatul public va fi modernizat în acest an pe zeci de străzi din Sibiu

Pe alte 80 de străzi din Sibiu va fi modernizat iluminatul public în acest an. Proiectul de hotărâre va fi supus aprobării în ședința de Consiliu Local.

Foto: Primăria Municipiului Sibiu

„În ședința Consiliului Local Sibiu din această lună voi supune aprobării un proiect de  hotărâre privind modernizarea în acest an a iluminatului public pe alte peste 80 de străzi din oraș, o nouă etapă într-un proiect multianual pe care l-am început în 2020, în baza contractului de delegare a gestiunii acestui serviciu. Până în prezent, împreună cu firma Flash Lighting, am efectuat astfel de lucrări pe mai mult de 120 de străzi, la care se adaugă cele pe care le-am efectuat separat, prin alte lucrări de modernizare a cartierelor și străzilor. Astfel, iluminatul public din Sibiu este acum modernizat și eficientizat în proporție de 65%, un demers important prin care reducem atât costurile cu energia consumată, cât și cele de întreținere, prin utilizarea sistemului de telegestiune la care noile sisteme sunt conectate”, spune Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Foto: PSD Sibiu

Investiția pentru acest an estimată la 7.002.559,36 lei și include înlocuirea a mii de metri de cabluri pentru alimentarea cu energie electrică, amenajarea a 24 de puncte de aprindere noi și instalarea a 1.068 de corpuri de iluminat tip LED, precum și conectarea acestora la sistemul de comandă și control de la distanță (telegestiune) prin instalarea unor module speciale.

Foto: PSD Sibiu

Pe parcursul acestui an, modernizarea iluminatului este prevăzută să se realizeze pe următoare străzi: Emil Cioran, Someșului, Lomonosov, Doctor Ștefan Stânca, Zaharia Boiu, Justiției, Școala de Înot, Rennes, Bulevardul Victoriei, Banatului, George Coșbuc, Doctor Ion Rațiu, Dealului, Crișanei, Băii, Tudor Arghezi, Poet Vasile Cârlova, Alexandru Donici, Transilvaniei, Theodor Neculuță, Munteniei, Moldovei, Dobrogei, Iosif Velceanu, Gârlei, Fântânii, Galeș, Gheorghe Șoima, Jina, Ion Codru Drăgușanu, Martin Hochmeister, Săliște, General Drăgălina, Litovoi Vodă, Tălmacel, Dimitrie Cantemir, Ioan Albabei, Nicolae Beldiceanu, General Praporgescu, General Eremia Grigorescu, Tilișca, Alămor, Ioan Păun Pincio, Piața Tălmaciu, Peneș Curcanu, Islazului, Brazilor, Fundătura Brazilor, Aciliu, Prejbei, Timotei Cipariu, Colinei, Preot Bacca, Agârbiciu, Dobârca, Valea Aurie, Poiana, Crinț, Sibiel, Aleea Sibiel, Iazului, Ludoș, Fântânele, Theodor Mihaly, Rozdești, Cindrelului, Bobâlna, Piața Sadu, Ion Sion, Ștefan Luchian, Orlat, Amnaș, Pictor Nicolae Grigorescu, Aleea Fântânele, Cisnădioara, Săcel (între străzile Ion Albabei și Islazului), Badea Cârțan, Pasajul Tălmaciu, Luarea Bastiliei, N. Copernic,  Avocat Măcelaru Ilie, Poet Aron Cotruș, Prof. Cornel Irimie și în Pasajul Spitalului.

Foto: PSD Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*