Imaginea pozitivă costă!

Vizita în Grecia, la decernarea oficială a titlului Regiune Gastronomică Europeană 2019, a costat peste 5.000 de euro pentru cei șase reprezentanți ai Consiliului Județean și Primăriei Sibiu. Beneficiul este „o vizibilitate de care nu s-a mai bucurat până în prezent“ județul, susțin oficialitățile, ștergând cu buretele un milion de turiști înregistrați când Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană.

La ceremonia de decernare oficială a titlului Regiune Gastronomică Europeană 2019, delegația Consiliului Județean Sibiu a fost constituită din președintele Daniela Cîmpean, vicepreședintele Wiegand Fleischer, și șefa Serviciului Strategii, Dezvoltare Economică și Socială, Dana Lupică. „Primăria Sibiu, membru în consorțiul care gestionează programul Regiune Gastronomică Europeană, a fost reprezentată la acest eveniment de primarul Astrid Fodor, însoțită de șeful interimar al Serviciului Cultură, Sport, Turism, doamna Liliana Ordean, și de șeful Serviciului Presă și Comunicare, Mirela Gligore. Delegația în această componență a participat în data de 24 și 25 ianuarie la evenimentul organizat de Institutul Internațional pentru Gastronomie, Cultură, Arte și Turism cu scopul decernării titlului de Regiune Gastronomică Europeană celor două regiuni care vor avea acest statut în 2019 – Sibiu și Egeea de Sud (Grecia)“, a precizat biroul de presă al Primăriei, la solicitarea Mesagerului de Sibiu.

Preț final: 5.000 de euro

Fiecare entitate parte în consorțiu și-a suportat costurile din bugetul propriu. Mai precis, costurile pentru cei trei reprezentanți ai Consiliului Județean Sibiu sunt în cuantum de 10.878,50 lei, reprezentând contravaloarea biletelor de avion și a cazării, și 252 euro, contravaloarea diurnei. În ceea ce privește delegația din partea municipalității sibiene, costurile cu transportul și cazarea pentru cele trei persoane menționate au fost de 2.500 euro. „Achiziția acestor servicii s-a efectuat prin sistemul electronic de achiziții SEAP. Cheltuielile au fost suportate de Primăria Sibiu, în condițiile și conform prevederilor legale“, a menționat Mirela Gligore.

Filmul vizitei

Întreaga delegație a plecat din Sibiu în seara de 24 ianuarie. A doua zi, începând cu ora 9, delegația a participat la acțiunile programului organizat de partenerii greci, respectiv prezentarea suvenirurilor inovatoare ce vor fi folosite în cadrul programului, ceremonia de decernare oficială a titlului Regiune Gastronomică Europeană în anul 2019, „eveniment preluat de presa din Grecia, România, dar și de alte țări din Europa, asigurându-se județului Sibiu o vizibilitate de care nu s-a mai bucurat până în prezent“, potrivit răspunsului instituției conduse de Cîmpean.

Tot pe 25 ianuarie, Daniela Cîmpean a avut o serie de „întâlniri importante“ cu oficiali din Grecia și ai Ambasadei României în Grecia, se mai arată în răspunsul instituției. Cîmpean a purtat discuții cu guvernatorul regiunii Egeea de Sud – Grecia, George Hatzimarkos, despre pregătirea programului Regiune Gastronomică Europeană 2019 și identificarea unor proiecte comune care pot fi derulate în cadrul programului. De asemenea, șefa Legislativului județean a purtat discuții și cu ambasadorul României în Grecia, Lucian Fătu, care și-a manifestat interesul de a promova județul Sibiu ca destinație turistică în Grecia și, desigur, de a sprijini Sibiul în programul Regiune Gastronomică Europeană în anul 2019.

Întâlnire în Rhodos

În dimineața zilei de joi, 26 ianuarie, Cîmpean și Fleischer s-au întors în țară, iar Dana Lupică a participat în zilele de 26 și 27 ianuarie la cea de-a 10-a întâlnire a membrilor platformei Regiune Gastronomică Europeană, ce a avut loc în Rhodos. „Agenda acestor discuții a inclus definitivarea criteriilor de jurizare a regiunilor care poartă titlul amintit, convenirea unor mesaje cheie pentru promovarea unitară a programelor, stabilirea calendarului de evenimente organizate de Regiunile Gastronomice Europene, schimburi de bune practici și au fost dezbătute posibile soluții la provocările întâlnite în organizarea programelor. La această întâlnire tehnică a participat din partea Primăriei Sibiu șeful Serviciului Presă și Comunicare, Mirela Gligore“, adaugă reprezentanții municipalității, la solicitarea Mesagerului de Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*