Împăduriri la Ocolul Silvic Mediaș

În primăvara acestui an, Ocolul Silvic Mediaș efectuează în cadrul Campaniei de împăduriri 2017 activități de regenerare a pădurii în suprafețele parcurse cu tratamente silvice, prin plantarea unui număr de 154.000 puieți pe o suprafață de 30.8 ha, din care plantații integrale 103.000 puieți pe 20.6 ha (11.6 ha STAT si 9.0 ha alți deținători) și completări a plantațiilor din anii anteriori cu 51.000 puieți pe 10.2 ha (7.6 ha STAT si 2.6 ha alți deținători).

Puieții folosiți sunt din speciile de gorun, paltin, frasin și cireș și au fost produși în totalitate în pepiniera Ocolului silvic Mediaș.

La suprafețele destinate împăduririi se adaugă  suprafețele în care regenerarea se realizează pe cale naturală cuprinzând 24 hectare.

Suprafețele regenerate atât prin plantare de puieți cât și cele regenerate natural vor fi parcurse cu lucrări de întreținere o perioada de aproximativ 5-6 ani și  se vor executa anual lucrări după cum urmează:

  • mobilizarea solului în jurul puieților 51 ha
  • descopleșirea puieților de ierburi și lăstăriș 205 ha
  • lucrări de ajutorare a regenerărilor naturale 39 ha.

În cadrul proiectului Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva „Luna plantării arborilor”, proiect derulat în perioada 15 martie – 15 aprilie, la Ocolul Silvic Mediaș s-au organizat acțiuni specifice acestei activități.

În data de 1 aprilie s-a desfășurat acțiunea de plantare de puieți forestieri în cadrul programului „Plantează în Romania”  cu o larga participare a elevilor, a profesorilor acestora și a altor persoane iubitoare de natură.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Mediaș,  Asociația „Creștem România împreuna” și Ocolul Silvic Mediaș. Evenimentul a  fost organizat în pădurea Graia de Sus din apropierea municipiului Mediaș, au participat un număr de 380 persoane  și s-au plantat 3000 puieți forestieri de gorun, frasin și paltin sub supravegherea strictă a 14 angajați din cadrul Ocolului silvic Mediaș.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*