IMPLICARE. 69 de familii vulnerabile din Hoghilag și Valchid primesc energie electrică gratuită, produsă cu panouri fotovoltaice

69 de familii vulnerabile din Hoghilag și Valchid, care până acum nu aveau curent electric în gospodării,  vor beneficia de energie electrică gratuită produsă cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Investiția a fost făcută printr-un proiect finanțat cu granturi norvegiene.

Dacă există implicare și interes din partea administrației locale, totul este posibil. Demonstrează acest lucru primarul din Hoghilag, Nicolae Lazăr. Printr-un proiect în valoare de 345 000 de euro, finanțat cu fonduri europene, au fost instalate panouri fotovoltaice care produc energie electrică gratuită pentru 69 de familii vulnerabile din Hoghilag și satul aparținător, Valchid. Până acum acele familii nu aveau energie electrică în gospodării, iar copiii erau nevoiți să învețe la lumina lumânării.
”În anul 2022, ne este aproape imposibil să ne gândim cum ar fi viața noastră fără electricitate. Pentru câteva zeci de familii din Valchid și Hoghilag, lumina în casă era până acum doar un vis. Sunt impresionante poveștile copiilor care erau nevoiți să învețe la lumina lumânării, dar care totuși, în ciuda acestor condiții, vor să învețe și vin la școală. Ne bucurăm că, înainte de Sărbători, le aducem acestor familii nevoiașe lumina în case.
De acum, 69 de familii vulnerabile din Valchid și Hoghilag vor avea energie electrică gratuită, produsă cu panouri fotovoltaice. Investiția, în valoare de 345.000 de euro, este realizată printr-un proiect finanțat în întregime prin Innovation Norway (Granturile SEE și Norvegiene).
Le mulțumesc tuturor celor care ne-au fost alături în acest proiect, dar mai ales partenerilor noștri norvegieni, care au crezut în noi și în comunitatea noastră.
O comunitate durabilă este cea care se gândește la toți membrii ei, mai ales la cei care sunt dezavantajați și vulnerabili”, explică Nicu Lazăr.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*