IMPLICARE. Subprefectul Șebu asigură cazare pentru o familie de refugiați ucraineni

Sebastian Șebu, unul dintre cei doi subprefecți ai județului Sibiu, asigură cazare, masă și toate cele necesare, inclusiv îmbrăcăminte și bunuri de uz personal pentru o familie care a fugit din calea războiului din Ucraina.

Familia care a ajuns în grija subprefectului Sebastian Șebu a plecat din localitatea Dnipro, din Ucraina, și este formată din cinci persoane: cei doi părinți și trei copii în vârstă de 2 luni, respectiv 8 și 13 ani.

”Prin intermediul unui prieten, Florin Ianul, despre care știam că este implicat în acțiuni umanitare, am intrat în contact cu reprezentantul Crucii Roșii Sibiu, Raluca Morar, și am întrebat cum pot ajuta, eu personal, deoarece vreau să mă implic. Așa am ajuns în contact cu familia respectivă, care venea spre România. Au făcut patru nopți pe drum. Astăzi au ajuns în Sibiu, din Gura Humorului, și i-am preluat. Pe întreaga perioadă a șederii lor le asigur cazare, masă și absolut tot ceea ce au nevoie, inclusiv îmbrăcăminte, bunuri și obiecte de igienă și uz personal, precum și cele necesare pentru copilul care are numai 2 luni. Tot ce este nevoie.

Oamenii sunt speriați. Încă nu știu cât vor rămâne în Sibiu, nu știu ce se va întâmpla, dar atâta timp cât vor sta aici, eu și familia mea vom avea grijă de ei, să nu le lipsească nimc.”. a declarat, pentru Mesagerul de Sibiu, subprefectul sebastian Șebu.

Tot el relatează discuția pe care a avut-o cu capul familiei. Acesta le-a povestit cum au reușit să scape din calea războiului.

”Mi-a povestit că s-au trezit dimineața și au auzit bubuiturile proiectilelor. Au luat repede copiii, s-au urcat în mașină și au fugit din calea războiului. Au luat cu ei doar strictul necesar. Este groaznic prin ce au trecut bieții oameni, și prin ce trec compatrioții lor. Dar acum măcar ei sunt în siguranță.”, conchide Sebastian Șebu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*