În fiecare an, în data de 2 mai, este sărbătorită Ziua Națională a Tineretului.

Casa de Cultură a Studenților din Sibiu marchează aceasta dată și desemnează câștigătorii pentru concursul de creație literară „LIRISMOGRAF”.

Concursul literar s-a adresat tinerilor din întreaga țară dar și din Republica Moldova și a dat șansa, în mod nediscriminatoriu, tinerilor talentați de a fi lansați în lumea literară. Astfel 60 de tineri și-au înscris lucrările la secțiunile: poezie, proză, eseu, critică literară, și teatru iar cele mai bune lucrări se vor regăsi în noul volum tipărit – Antologia “CONEXIUNI”.

“Prezentul proiect vine în sprijinul studenților și elevilor, care sunt membri ai cenaclurilor literare din țară, dar și celor ce nu au posibilitatea de a-şi prezenta creațiile într-un mediu mai mult sau mai puțin formal. Pe lângă scopul principal – acela de a face primul pas în lansarea veritabilelor valori ale literaturii tinerei generații, prin premierea celor mai bune lucrări şi publicarea celor mai reprezentative opere primite la concurs, un scop la fel de important este acela de a reuni în paginile aceleiași cărți mai multe lucrări primite de pe întreg cuprinsul țării, oferind astfel o imagine de ansamblu asupra noilor curente literare la care aderă tinerii”, a declarant Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenților Sibiu.

Astfel, 2 Mai marchează lansarea în lumea literară a unei noi generații de tineri talentați.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*