Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a vizitat Maternitatea SCJU Sibiu cu ocazia sărbătorii Bunei Vestiri

Cu ocazia apropiatei sărbători a Bunei Vestiri, Maternitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu a fost vizitată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a oficiat o slujbă de binecuvântare a mamelor şi a viitoarelor mame iar la final le-a adresat câteva cuvinte cu privire la minunea nașterii și a vieții.

dav

Părintele Mitropolit le-a oferit flori mamelor şi tuturor femeilor prezente iar reprezentanţii Departamentului de asistenţă socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului au oferit daruri mămicilor şi gravidelor.

La eveniment au fost prezente și cadrele medicale ale maternității sibiene precum și Directorul de îngrijiri al SCJU Sibiu, As. pr. Andrei Mihu. De asemenea, în soborul de preoţi s-au aflat consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ciprian Cândea, protopopul de Sibiu, Ioan Coşa, secretar preot Gabriel Dumbravă, părintele Nicolae Laţchescu, preotul de la biserica spitalului şi părintele Tiberiu Chiș.

Binecuvântare pentru medici şi pacienţi

“Am venit aici cu mare bucurie și am așteptat momentul acesta și dacă Dumnezeu ne ajută, în fiecare an vom veni înainte de praznicul Bunei Vestiri să binecuvântăm dragostea pe care dumneavoastră, ca mame, o manifestați față de Creator, față de Dumnezeu, care v-a trimis vestea cea bună a zămislirii în pântece a unui prunc și a aduce în lume cea mai mare bucurie pe care poate să o aducă ființa umană. Aducem în același timp și binecuvântare medicilor, care răspund lui Dumnezeu cu aceeași dragoste, ajutându-vă pe dumneavoastră să dați naștere la viață: minunea care se petrece cu noi, în noi, lângă noi, în casele noastre și care este cea mai mare minune. (…) Am venit să ne exprimă bucuria și să-l rugăm pe Dumnezeu să vă binecuvânteze viața pe care o aveți de acum înainte, să binecuvânteze lucrarea aceasta minunată de aici, unde este un sanctuar, iar toți cei care lucrează în acesta sunt oameni binecuvântați de Dumnezeu”, a spus IPS Mitropolitul Laurenţiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*