Inaugurarea casei de odihnă și creație „Andrei Oțetea”

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și Consiliul Județean Sibiu invită publicul, mâine, 5 iulie, ora 11.00, la inaugurarea casei de odihnă și creație „Andrei Oțetea”.

Aflate în proprietatea Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, în urma donației făcute de academicianul și profesorul Andrei Oțetea, în anul 1980, clădirea și terenul sunt situate în Sibiel, pe platoul Poiana Godia. Gospodăria țărănească din lemn datând din secolul al XIX-lea a fost consolidată, modificată, extinsă și reabilitată, astfel încât are 16 locuri de cazare, 11 băi, bucătărie, sală de mese, sală de conferințe și un pavilion, toate mobilate în spiritul arhitectural al zonei. Există alimentare cu apă, iar energia electrică este asigurată de un sistem complex de celule fotovoltaice și un generator cu combustibil lichid.

„Numele lui Andrei Oțetea se leagă genetic de numele ASTRA. Astăzi, noi ducem mai departe valorile și istoria Asociațiunii ASTRA. Este foarte important să valorificăm numele și moștenirea lui Andrei Oțetea. Un istoric remarcabil, un sibian de excepție și un om al cărții, Andrei Oțetea a donat Bibliotecii ASTRA bunurile sale, începând cu biblioteca sa și finalizând cu această casă de vacanță pe care o deținea la Sibiel. Este moral să punem în valoare această clădire, să o deschidem sibienilor avizi de cultură” a declarat Silviu Borș, managerul Bibliotecii ASTRA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*