Încă două laboratoare Continental la Facultatea de Inginerie din Sibiu

Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu și Continental dezvoltă un parteneriat de succes de peste 15 ani și a inaugurat două noi laboratoare la standard înalt de performanță în cadrul Facultății de Inginerie, realizate de la zero.

Continental a dotat și modernizat cele două noi spații, astfel ca studenții departamentelor Calculatoare și Inginerie Electrică și Mașini și Echipamente Industriale să beneficieze de echipamente de ultimă generație pentru a dezvolta proiecte și evenimente tehnice. Compania a sprijinit universitatea implicându-se în dezvoltarea laboratoarelor, oferind burse pentru masteranzi și doctoranzi, precum și susținerea de cursuri atât în curricula obligatorie, cât și cea opțională, evenimente și competiții universitare.

Parteneriat câștigător

„Economia bazată pe cunoaștere este viitorul. Pentru acest lucru, universitatea trebuie să realizeze un echilibru între partea teoretică și cea practică în pregătirea studenților și absolvenților. Singuri nu putem face acest lucru, de aceea, în pregătirea studenților noștri, avem ca parteneri companii și instituții. Unul dintre cei mai valoroși parteneri este Continental, care nu numai că se implică în pregătirea studenților, dar angajează absolvenții noștri atât în domeniul cercetării-inovării, cât și în producție. Suportul logistic al celor de la Continental în Facultatea de Inginerie și Facultatea de Științe este substanțial. Proiecte valoroase de cercetare și educație au fost și sunt în derulare în parteneriat ULBS – Continental Sibiu. Acest parteneriat este unul câștigător și un exemplu pe plan național de bune practici“, a spus rectorul Ioan Bondrea.

Burse, sponsorizări și echipamente moderne

Compania a oferit 50 de burse dedicate studenților aflați în internship în companie, două burse dedicate angajaților Continental care urmează un doctorat și alte 21 de burse pentru angajații Continental care urmează un master în cadrul ULBS. Alte importante sponsorizări au fost direcționate evenimentelor și conferințelor universitare, precum și cursurilor Continental din curricula obligatorie și opțională.

Pe lângă aceste proiecte, Continental a asigurat în 2019 echiparea altor trei laboratoare, renovarea a două aule, modernizarea holului principal al Facultății de Inginerie cu un charge bar pentru încărcarea dispozitivelor studenților, a unui info-point digital, înnoirea spațiilor din facultate: uși, scări, lift, prize și corpuri de iluminat.

„Încă de la început, călătoria noastră în Sibiu a pornit alături de ULBS, printr-un puternic parteneriat între Continental și Facultatea de Inginerie. Ambele părți au văzut o oportunitate în a lucra împreună și în a transforma Sibiul într-un centru de inginerie. La împlinirea a 50 de ani de activitate a universității, după 15 ani de colaborare strânsă, continuăm să investim în educație și ne dorim cât mai mulți absolvenți bine pregătiți”, a declarat Oswald Kolb, manager general al Continental Sibiu.

OSWALD KOLB | manager Continental Sibiu: „Avem acum centrul de inginerie din Sibiu și o industrie automotive puternică, dar avem nevoie și de absolvenți din ce în ce mai buni. Acesta este obiectivul nostru principal: să sprijinim universitatea în această direcție și să creștem numărul de studenți tehnici și, bineînțeles, absolvenți de programe tehnice.“


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*