Încă o serie de ateliere de formare pentru cadrele didactice

Pentru a veni în sprijinul unităților de învățământ, al cadrelor didactice care doresc să organizeze și să deruleze activități didactice la distanță cu elevii, Casa Corpului Didactic Sibiu a inițiat o serie de ateliere de formare online pentru prezentarea Google Classroom,  Edmodo și a altor aplicații concepute ca instrumente de învățare la distanță.

La aceste activități s-au înscris, începând cu data de 16 martie 2020, peste 700 de cadre didactice din județul Sibiu și din țară. S-au organizat 24 de grupe a câte 30 de cadre didactice care au participat la ateliere până la sfârșitul lunii martie. Activitățile de formare, moderate de profesori metodiști și de formatori, colaboratori ai Casei Corpului Didactic Sibiu, s-au derulat pe parcursul a câte 6 ore/grupă, de-a lungul cărora s-au prezentat și exersat funcționalitățile diferitelor platforme de învățare la distanță, precum și aspecte ale integrării lor în activitatea didactică.

A doua serie de ateliere

Datorită numărului mare de înscrieri și al interesului manifestat pentru Atelierul pentru utilizarea platformelor de învățare online, Casa Corpului Didactic Sibiu va organiza, în prima săptămână a lunii aprilie, o a doua serie de ateliere de formare pentru cadrele didactice din județul Sibiu și din țară.

Curs de formare online

O altă activitate prin care Casa Corpului Didactic Sibiu sprijină activitatea cadrelor didactice o reprezintă furnizarea în perioada următoare a unui curs de formare online, ce face parte din Oferta de formare continuă a Casei Corpului Didactic Sibiu, „Eficientizarea și modernizarea activității didactice utilizând instrumente digitale”.

Cursul reprezintă unul din produsele elaborate în cadrul proiectului ERASMUS+ al Casei Corpului Didactic Sibiu din anul școlar 2018-2019, “CERES – centru de resurse educaționale”.

One Comment

  1. TĂNASE TEODORA says:

    Buna ziua! Sunt Tanase Teodora, profesor pt.invatamant primar la Scoala Gimnaziala Poplaca, jud. Sibiu. As dori sa particip si eu la cursul „Eficientizarea și modernizarea activității didactice utilizând instrumente digitale”. Mai este posibilă înscrierea?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*