Încă un cod portocaliu de ploi pentru Sibiu

În intervalul 31.08.2022 ora 10:00 până în 01.09.2022 ora 10:00, meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu care prevede că vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40-60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70-80 l/mp.

Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

ISU Sibiu a înștiințat comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, dar şi instituțiile cu atribuţii în gestionarea fenomenelor meteorologice prognozate.

De asemenea, pompierii sibieni sunt pregătiți să intervină în sprijinul comunităților.

În cazul manifestării fenomenelor prognozate, recomandăm cetățenilor:

✅ să curețe șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

✅ în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

✅ să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care le asigură protecţia.

✅ parcarea autoturismelor se va face în zone ferite, la distanţă de copaci, stâlpi de electricitate sau alte obiecte care i-ar putea răni prin cădere.

✅ dacă sunt surprinși în zone deschise, trebuie să se îndepărteze rapid de zona în care se manifestă fenomenele şi să identifice un spaţiu care le garantează protecţia.

Nu ezitați să apelați numărul unic de urgență 112, dacă identificați o situație care pune în pericol viață unui cetățean, sau chiar a dumneavoastră!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*