Încă un sfârșit de săptămână greu pentru pompieri. Au avut peste 100 de misiuni

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în acest sfârșit de săptămână, unui număr de peste 100 de solicitări venite pe numărul de urgență 112.

Intervențiile pompierilor au fost următoarele:

 ✅93 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
 ✅4 incendii dintre care unul produs la un spațiu comercial din municipiul Sibiu și alte trei manifestate la anexele unor gospodării cetățenești din municipiul Mediaș și localitățile Agnita și Dârlos.
În localitatea Dârlos au ars cca 5 mp din acoperișul unui spațiu de depozitare din cauza unui coș de fum neprotejat corespunzător iar la incendiul din municipiul Mediaș au ars elemente de mobilier dintr-o bucătărie de vară pe o suprafață de cca 8 mp din cauza unui aparat de gătit nesupravegheat. Nu au rezultat victime la niciunul dintre incendii.

 


 ✅2 accidente rutiere (în data de 10 ianuarie a.c.)primul produs în municipiul Mediaș, str. Tineretului unde un biciclist a fost acroșat de un autoturism iar celălalat accident produs în municipiul Sibiu, str. Calea Dumbrăvii. Două persoane au primit îngrijiri medicale și au fost transportate la spital, conștiente.
 ✅2 deblocări de uși apartamente în municipiul Sibiu, str. Oțelarilor și str.Aleea Șelimbăr.
 ✅1 misiune salvare animal (pisică) rămasă blocată în podul unei case, accesul spre locul respectiv fiind dificil și realizându-se doar din exterior.
 ✅2 activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19;

Având în vedere condițiile meteorologice de la această oră precum și avertizarea de Cod GALBEN (ninsori abundente și strat consistent de zăpădă) în care se află județul Sibiu până la ora 14:00, pompierii militari sibieni recomandă:

 Evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică.
 Dacă deplasarea este absolut necesară, să vă informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
 Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip).
 Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor. Mai multe informații: https://fiipregatit.ro/ghid/viscol/

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*