Încă un succes medical la Sibiu. Operație în premieră efectuată de dr. Radu Fleacă

La secția clinică Ortopedie – Traumatologie a Spitalului Județean Sibiu a avut loc, astăzi, o complexă intervenţie chirurgicală ortopedică: protezarea totală a umărului unei paciente de 70 de ani, cu proteză totală de umăr inversată.

Radu Fleacă

Operația a fost realizată de către șeful secției, dr. Radu Sorin Fleacă, și a durat aproximativ două ore. „Pacienta a fost diagnosticată cu un deficit funcțional sever al umărului, cu deteriorarea articulației (distrugerea capului humeral), în urma unor luxații repetate, practic un umăr blocat, iar protezarea totală este cea mai eficientă soluție în acest caz. Este pentru prima dată când realizăm o astfel de intervenție de protezare totală a umărului în cadrul clinicii noastre, după ce, anterior, mai mulți chirurgi ortopezi ai SCJU Sibiu au efectuat cu succes proceduri de înlocuire parțială a umărului, în cazul unor fracturi complexe ale capului humeral”, explică dr. Fleacă. Pacienta ar putea fi externată în 2-3 zile.

Conform medicului sibian, acest tip de intervenție chirurgicală este o practică des întâlnită în străinătate, dar în România numărul procedurilor este încă redus, întrucât mulți potențiali pacienți nu cunosc faptul că există această modalitate de tratament. „De aceea, ne bucurăm că am putut să o realizăm în cadrul secției noastre și pacienții pot afla astfel că îi putem ajuta prin această modalitate de tratament. Protezarea totală a umărului cu proteză totală de umăr inversată se adresează în special pacienților cu artroză a umărului, în vârstă de peste 60 de ani”, precizează dr. Fleacă. Proteza pentru astfel de intervenții este decontată prin Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*