Incendiu de proporții la o fabrică de produse alimentare din Sibiu. Scenariul unui exercițiu al pompierilor militari

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a desfășurat și astăzi, un exercițiu cu forțe și mijloace de intervenție în municipiul Sibiu, la un operator economic care are ca principal obiect de activitate producția alimentară.

Pentru o antrenare cât mai bună a forțelor, dar și pentru perfecționarea modului de intervenție în cazul producerii unei situații reale, scenariul a fost compus din două situații de urgență:

–        Scurgeri de amoniac la centrala de frig din cadrul obiectivului unde un angajat s-a intoxicat

–        Incendiu în cadrul depozitului de etichete, unde trei angajați au fost intoxicați cu fum în timp ce se autoevacuau spre locurile de adunare.

Pompierii sibieni au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară, o autospecială de cercetare chimică, biologică, radiologică și nucleară, o autospecială de descarcerare și două echipaje SMURD.

La finalul exercițiului, s-au efectuat instruiri cu personalul care desfășoară activități în cadrul acestui operator economic, privind modul de intervenție și comportare în cazul producerii unei situații de urgență reale.

Precizăm că astfel de exerciții se desfășoară periodic în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, acestea fiind atât în beneficiul forțelor de intervenție cât și al întregii comunități.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*