Incendiu la Magazinul Dumbrava, două persoane surprinse în interior. Scenariul unui exercițiu al pompierilor (FOTO – VIDEO)

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a desfășurat astăzi, un exercițiu cu forțe și mijloace de intervenție într-un centru comercial din municipiul Sibiu.

Scenariul care a stat la baza exercițiului a fost stingerea unui incendiu, izbucnit în interiorul unui magazin din cadrul centrului comercial unde au fost surprinse două victime.

Pompierii sibieni au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de salvare la înălțime, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD.

Înainte de sosirea forțelor personalul s-a autoevacuat la locul stabilit pentru evacuare și de asemenea au fost evacuați toți clienții care se aflau în magazin în momentul începerii exercițiului. Peste 30 de persoane s-au autoevacuat și au exersat planul de evacuare în cazul producerii unui incendiu asistând la exercițiul pompierilor.

La finalul exercițiului, s-au efectuat instruiri cu personalul centrului comercial, privind modul de intervenție și comportare în cazul producerii unei situații de urgență reale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*